Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Ο Αριστείδης Φωκάς ωρύεται στην Βουλή: "Πήγα τουαλέτα κι έχασα την ψηφοφορία"



Χαμός τα τελευταία 24ωρα με την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ στη Βουλή. Οι στιγμές που επικρατούν χαρακτηρίζονται τουλάχιστον, σουρεάλ. Γιατί; Γιατι ένας βουλευτής, ο Αριστείδης Φωκάς, επικαλείται την τουαλέτα για να δικαιολογήσει την απουσία του από την ψηφοφορία.

Το Βράδυ της Τρίτης, 29 Ιανουαρίου 2019, η ελληνική Βουλή προσπαθεί να προχωρήσει ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ΑΣΕΠ. Στο προεδρείο ο Γιώργος Βαρεμένος. Η ψηφοφορία επί της αρχής ξεκινά αλλά όταν φτάνει στους ΑΝΕΛ, ο εισηγητής του κόμματος Αριστείδης Φωκάς είναι απών.  Ο προεδρεύων αποφασίσει να διακόψει την ψηφοφορία και προκαλούνται αντιδράσεις από πλευράς της αντιπολίτευσης.

Ξανά λοιπόν, σήμερα η ψηφοφορία και το λόγο έλαβε ο Αριστείδης Φωκάς για να δικαιολογήσει τη χθεσινή του απουσία. Και η δικαιολογία ήταν πιο γελοία από την ίδια την απουσία. «Αυτό που έγινε χθες δεν το έχουμε ξαναδεί στο Κοινοβούλιο τα τελευταία 40 χρόνια» είπε ενώ γύρω του γινόταν χαμός. Ούτε βέβαια αυτό που είπε μετά το έχουμε ξανακούσει στη Βουλή. Αλλά αυτό δεν το είπε.

«Πριν από εμένα, αναφέρθηκαν συνάδελφοί μου για τον Κανονισμό της Βουλής, τι προβλέπει. Εγώ θα το πω με πιο καθαρά λόγια: στο ποδόσφαιρο, ζητάμε επίμονα να μπει VAR για τις αμφισβητούμενες φάσεις. Στο ελληνικό κοινοβούλιο ευτυχώς υπάρχει το βίντεο για να δούμε ακριβώς τι έγινε. Ξεκινάει η ψηφοφορία και εκείνη ακριβώς τη στιγμή, για το λόγο ότι είχα πιει μια γκαζόζα στο κυλικείο πήγα στην τουαλέτα. Έλειψα για δυο λεπτά. Που προβλέπει ο κανονισμός να σταματά η διαδικασία και να πηγαίνουμε σε ονομαστική; Αυτό που κάνατε είναι για γελοίο, όχι η ιστορία που ανέφερα, αυτό που έγινε χθες είναι για γελοίο. Αν μπορείτε να μου πείτε σε ποιο άρθρο του κανονισμού της Βουλής αναφέρεται αυτό που έγινε χθες».

Δείτε το βίντεο