Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024 -

Νέο κρούσμα «αλβανικού αετού» στις ΕΔ: Στρατιώτης που υπηρετεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον επιδεικνύει με «καμάρι»



Νέα πρόκληση «επίδειξης αλβανικού αετού» στις ελληνικές ΕΔ φέρεται να δείχνει φωτογραφία στρατιώτη του Ελληνικού στρατού στην οποία τον σχηματίζει με τα χέρια.

Η φωτογραφία έχει δημοσιευθεί σε Αλβανικά ΜΜΕ αλλά και στο Facebook.

Όπως αναφέρουν οι Αλβανοί, ο εικονιζόμενος υπηρετεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα και έστειλε την εικόνα στα Αλβανικά Media, λόγω της εθνικής εορτής για την απελευθέρωση της Αλβανίας.

 

Αυτό σημαίνει ότι στις μονάδες πρώτης γραμμής υπηρετεί στρατιώτης ο οποίος δεν έχει ελληνικό εθνικό φρόνημα.

Η 28η Νοεμβρίου 1912 είναι γνωστή στην Αλβανία και ως “Ήμερα της Σημαίας” και γιορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερη λαμπρότητα από όλους τους Αλβανούς ανά την υφήλιο.

Η εικόνα είναι καθαρή


 

Η φωτογραφία έχει δημοσιευθεί σε Αλβανικά ΜΜΕ αλλά και στο Facebook. Όπως αναφέρουν οι Αλβανοί, ο εικονιζόμενος υπηρετεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και έστειλε την εικόνα στα Αλβανικά Media, λόγω της εθνικής εορτής για την απελευθέρωση της Αλβανίας.

Η 28η Νοεμβρίου 1912 είναι γνωστή στην Αλβανία και ως “Ήμερα της Σημαίας” και γιορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερη λαμπρότητα από όλους τους Αλβανούς ανά την υφήλιο.

Η εικόνα είναι καθαρή και δεν φαίνεται να υπάρχει photoshop. Πρόκειται για μία ενέργεια, που έρχεται να προστεθεί στις τελευταίες προκλήσεις των Αλβανών μετά την δολοφονία Κατσίφα.

Ελπίζουμε να γίνει άμεσα έρευνα και να διελευκανθεί η υπόθεση άμεσα. Δεν πρέπει να επιτρέπονται τέτοιες ενέργειες εντός του ΕΣ.

Σύμφωνα με τη Βικιπαιδεία

Ο αλβανικός αετός (αλβανικά: duart e kryqëzuara) είναι συμβολική χειρονομία που χρησιμοποιείται από εθνικά Αλβανούς. Σκοπό έχει να απεικονίσει τον δικέφαλο αετό, το βασικό σύμβολο της αλβανικής σημαίας.

Η χειρονομία χρησιμοποιείται συχνά από ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας για να πανηγυρίσουν ένα γκολ ή το τέλος ενός νικηφόρου παιχνιδιού. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί από εθνικά αλβανούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες.

 Η χειρονομία βρήκε διεθνή απήχηση και έχει χρησιμοποιηθεί και από άλλους αθλητές όπως ο Μαϊκ Τάισον και ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Πέπε.

Κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κατοχής της Αλβανίας, που κράτησε περίπου 500 χρόνια, ο δικέφαλος αετός δεν ήταν επιθετικό ή βίαιο σύμβολο, αλλά ένδειξη μιας ταυτότητας αρκετά περιεκτικής για να αντιπροσωπεύει έναν ποικίλο πληθυσμό μουσουλμάνων, ορθόδοξων και καθολικών χριστιανών.

Για τους περισσότερους Αλβανούς, η χειρονομία συμβολίζει την εθνική σημαία, ταυτότητα, περηφάνια και ηρωισμό, καθώς θεωρούν την χώρα τους ως την «γη των αετών». Για τους Αλβανούς του εξωτερικού, οι οποίοι κινδυνεύουν με το να αποκοπούν από την πολιτισμική τους παράδοση, ο αετός έχει μείνει το μόνο ανιχνεύσιμο σύμβολο που τους δένει με την κουλτούρα τους, ενώ επίσης αποτυπώνει την ταυτότητα τους ως πρόσφυγες ή μετανάστες.

Η χειρονομία θεωρείται από ορισμένους ότι συμβολίζει την Μεγάλη Αλβανία, μια εθνικιστική ιδεολογία.

 Όμως χρησιμοποιείται με τέτοιο συμβολισμό μόνο από μια μικρή μειοψηφία.