Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Νεκρή σε υπόγειο σουπερμάρκετ στο Μαρούσι η Ελευθερία Αγραφιώτου - Υποψίες για εμπλοκή στο έγκλημα του "δράκου" του Αμαρουσίου



Αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν χθες το απόγευμα εργαζόμενοι σε σουπερμάρκετ στην περιοχή του Αμαρουσίου όταν αντίκρισαν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης τη σορό μιας γυναίκας, στο τρίτο υπόγειο γκαράζ.

Πρόκειται για την 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου, η οποία είχε εξαφανιστεί από την Πέμπτη 21 Απριλίου με το αυτοκίνητο της, ένα λευκό Opel Corsa. 

Η γυναίκα βγήκε από το σπίτι της στο Νέο Ηράκλειο για τις καθημερινές της υποχρεώσεις και από τότε εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες γύρω από την γυναίκα υπήρχαν ίχνη αίματος γεγονός που αποδεικνύει πως ο θάνατός της ήταν βίαιος. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε η τσάντα της με τα προσωπικά της αντικείμενα και έγγραφά της.

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στο τρίτο υπόγειο του σουπερμάρκετ, το οποίο δεν χρησιμοποιείται, αφού η έντονη δυσοσμία κίνησε την περιέργεια εργαζομένων ενώ υπήρξαν και διαμαρτυρίες πολιτών στην αστυνομία.

Ο μάρτυρας, υπάλληλος του εν λόγω σούπερ μάρκετ υποστήριξε πως κάποιος εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στο υπόγειο γκαράζ, τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνιση της στις 21 Απριλίου και στη συνέχεια το μετακίνησε σε άλλο σημείο του υπογείου όπου και βρέθηκε.

Η γυναίκα συνήθιζε να πηγαίνει σχεδόν καθημερινά για καφέ στον φούρνο «Βενέτη» που βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι της.

Όπως είπε υπεύθυνη του καταστήματος, δεν πέρασε από εκεί το πρωί που εξαφανίστηκε, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον έλεγχο που έγινε από την Αστυνομία στις κάμερες ασφαλείας.

Υποστήριξε ακόμα πως το τελευταίο διάστημα αναζητούσε να ανταλλάξει χαρτονομίσματα και την περιέγραψε σαν μία ήσυχη κομψή κυρία, μορφωμένη και υψηλού βιοτικού επιπέδου.

Ήταν συνταξιούχος και είχε λάβει μεγάλο χρηματικό ποσό ως εφάπαξ. Διέμενε με την κόρη της στο Νέο Ηράκλειο, ενώ η οικογένεια είχε προσλάβει ακόμη και ιδιωτικό ερευνητή προκειμένου να την εντοπίσουν.

Απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου της 69χρονης αναμένεται να δώσει η νεκροψία- νεκροτομή.

Αναμένοντας το πόρισμα

Το πόρισμα του ιατροδικαστή, το οποίο θα ρίξει φως στον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε η 69χρονη αναμένουν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, που διενεργεί προανάκριση για την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Η γυναίκα, που ήταν ευκατάστατη, βρέθηκε ημίγυμνη κοντά στο κλιμακοστάσιο, γεγονός που στρέφει τις έρευνες της αστυνομίας και προς το ενδεχόμενο να πρόκειται για σεξουαλικό έγκλημα.

Παράλληλα, η αστυνομία εξετάζει και την περίπτωση τυχόν εμπλοκής στο έγκλημα του «δράκου» του Αμαρουσίου, ο οποίος συνελήφθη, χθες το πρωί, κατηγορούμενος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών.

Σημειώνεται, ότι η ανακάλυψη της σορού της 69χρονης, η οποία είχε εξαφανιστεί από τις 21 Απριλίου, με τους συγγενείς της να έχουν ενημερώσει σχετικά την αστυνομία, έγινε έπειτα από τηλεφώνημα πολίτη, ο οποίος όταν πήρε να πάρει το αυτοκίνητό του από το πάρκινγκ του κτιρίου, στην οδό Χατζηαντωνίου, ένιωσε έντονη δυσοσμία.

Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά στο μακάβριο εύρημα, με τη σορό της γυναίκας να είναι σε προχωρημένη σήψη.

Στο ίδιο πάρκινγκ βρισκόταν εδώ και ημέρες το αυτοκίνητό της.