Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Καλαμάτα: Μαθητές βραβεύτηκαν για το έξυπνο κράνος



Με αυτό το «έξυπνο κράνος» οι οδηγοί μοτοσικλέτας δεν θα μπορούν να ξεκινήσουν εάν δεν έχουν πάρει τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται, δηλαδή χωρίς το κράνος τους.

Με το πανευρωπαϊκό βραβείο «Best Business Philosphy» βραβεύθηκαν μαθητές της Β' Λυκείου από την Καλαμάτα για την εικονική τους επιχείρηση HELMET και το «έξυπνο κράνος» σε ειδική τελετή που έγινε στο Βελιγράδι.

Τα παιδιά ανέβηκαν στο βάθρο της εκδήλωσης υψώνοντας την ελληνική σημαία αποσπώντας παράλληλα και το πιο θερμό χειροκρότημα.

Το «έξυπνο κράνος» των παιδιών δεν επιτρέπει στη μοτοσικλέτα να ξεκινήσει εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του.

Στον πανευρωπαϊκό τελικό στο Βελιγράδι συμμετείχαν ομάδες μαθητών από 39 χώρες που παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και τις εφευρέσεις τους. Το πρώτο βραβείο πήρε η μαθητική ομάδα από την Αγγλία με την επιχείρησή τους και την αντίστοιχη εφεύρεσή τους Sure Light, που αφορούσε το «έξυπνο φρένο», ένα φως προσαρμοσμένο στο πίσω μέρος του ποδηλάτου που προειδοποιεί κάθε φορά που ο ποδηλάτης φρενάρει, όπως συμβαίνει και στα οχήματα. Επίσης, τη δεύτερη και τρίτη θέση έλαβαν οι ομάδες μαθητών από Ιταλία, Φινλανδία, αντίστοιχα.

Επιπλέον δόθηκαν 7 βραβεία από εταιρείες-χορηγούς και υποστηρικτές του διαγωνισμού στις ομάδες μαθητών από Ελλάδα (Best Business Philosophy), Ισραήλ (Innovation Award), Νορβηγία (Ready for Work Award), Λετονία (Access Award), Αγγλία (Client Focus Award), Πορτογαλία (Excellence in IT Award), Αγγλία (Leadership Award).