
Μια πενταμελής μονογονεϊκή οικογένεια, στο Ηράκλειο, στα τέλη του Σεπτεμβρίου είδε το σπίτι της να γίνεται «στάχτη».
Με μια κινητοποίηση αλληλεγγύης των κατοίκων της πόλης, μετά από πρωτοβουλία της «Κίτρινης Αποστολής», το σπίτι ξαναφτιάχνεται, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα cretapost.gr.
Πρόκειται για ένα ισόγειο σπίτι στην οδό Ρούβα και Κατεχάκη 36, στα Δειλινά, που παραδόθηκε στις φλόγες στις 22 Σεπτεμβρίου. Η «Κίτρινη Αποστολή» πήρε την πρωτοβουλία να βοηθήσει προκειμένου να ξαναμπεί στο σπίτι της η πενταμελής οικογένεια.
Το ανακοίνωσε στο προφίλ της στο facebook. Οι Ηρακλειώτες ανταποκρίθηκαν αμέσως να βοηθήσουν.Ελαιοχρωματιστές, οικοδόμοι και δεκάδες άλλοι έπιασαν δουλειά, αφιλοκερδώς, για να φτιαχτεί το σπίτι της οικογένειας. Το αποτέλεσμα ήταν το σπίτι στα Δειλινά να αλλάζει εικόνα σε καθημερινή βάση.
Όπως καταγράφει το cretapost.gr (απ' όπου είναι και οι φωτογραφίες) σήμερα μπήκε στο σπίτι ο ελαιοχρωματιστής και ξεκίνησε τις εργασίες. Μέσα στην βδομάδα, ανέφερε στην ιστοσελίδα, ο Δημήτρης Αποστολάκης από την ομάδα της Κίτρινης Αποστολής, θ’ αρχίσουν σταδιακά να μπαίνουν έπιπλα και πράγματα.
Μάλιστα ζητά «όσοι έχουν διώροφα κρεβάτια (χωρίς στρώματα) και δεν τα χρειάζονται θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμα. Ένα δωμάτιο έχει χωριστεί με γυψοσανίδα στη μέση (άρα ο χώρος αναγκαστικά έχει γίνει πιο μικρός) για να μπορούν να κοιμηθούν τα 4 κορίτσια της οικογένειας».
Φωτογραφίες από το σπίτι κατά τη διάρκεια των εργασιών και μετά την καταστροφή.