Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 -

Ικανοποιημένη η Επίτροπος Κρέτσου από τις σχολικές ΣΔΙΤ



Κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο δεύτερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πεντέλης, που αποτελούν μέρος του προγράμματος των 24 Σχολείων ΣΔΙΤ που έχουν υλοποιηθεί στην Αττική, η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου των Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα.

Μάλιστα, την επιδοκιμασία της διατύπωσε, απευθυνόμενη στον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα, σε σχόλιό της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook: 

"μπορείτε να αποτελέσετε μοντέλο για το πώς τα χρηματοδοτικά εργαλεία προσελκύουν, πράγματι, σαν μαγνήτης, ιδιωτικά κεφάλαια, επιφέροντας πολλαπλασιαστικές συνέπειες. Έχω, ήδη, ζητήσει από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής να εντοπίσουν περιοχές (ιδίως στην Ανατολική Ευρώπη, όπου τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι πολύ καινούργια και δεν έχουν τόσο χρησιμοποιηθεί) προκειμένου να στείλετε εκεί ορισμένους από τους ειδικούς σας με στόχο την ανταλλαγή  καλών πρακτικών".

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαντζούφας έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση των Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα, όντας ένας από τους μακροβιότερους Ειδικούς Γραμματείς ΣΔΙΤ καθώς τοποθετήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης το 2010.