Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος ζητά εξάμηνη παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS



Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, με επιστολή της προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη ζητά, εξάμηνη παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS.

«Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος έχει γίνει αποδέκτης πολλών εκκλήσεων από Επιμελητήρια-μέλη της σχετικά με το αίτημα της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας για τη διασύνδεση 400.000 ταμειακών με POS.

Γνωρίζουμε, ότι ήδη έχετε καταβάλει, ως υπουργείο, προσπάθειες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, όμως -όπως προκύπτει στην πράξη- απαιτείται μία ανάλογη χρονική παράταση έξι μηνών, προκειμένου αυτό το μεγαλόπνοο έργο, το οποίο θα συμβάλει ουσιαστικά σε πολλούς τομείς της οικονομίας, να μπορέσει να λειτουργήσει επιτυχώς» αναφέρει στην επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης.

Στην επιστολή αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους η χρονική παράταση κρίνεται απαραίτητη ώστε να προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις στα νέα δεδομένα ενώ προτείνονται μικρές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιμελητήρια-μέλη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, από όλες τις Περιφέρειες, έχουν καταθέσει τον προβληματισμό τους σχετικά με το ζήτημα, καθώς οι επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Η εξασφάλιση μίας περιόδου χάριτος μέχρις ότου λυθούν εν γένει τα ζητήματα, τα οποία καθιστούν αδύνατη ή πολύ δύσκολη την ομαλή λειτουργία του νέου συστήματος αποτελεί αίτημα της ΚΕΕΕ.