Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

Γιούνκερ: «Δεν είμαι αλκοολικός»



Ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είναι ένας άνθρωπος που έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο των ΜΜΕ, που τον κατηγορούν ότι καταναλώνει συχνά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. 

Ο ίδιος, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες, δηλώνοντας ρητά, στη γαλλική Liberation, ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού.

Ο κ. Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε στη συμπεριφορά που είχε κατά την υποδοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής του Μαΐου του 2015. Τότε είχε καλωσορίσει τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν αποκαλώντας τον «δικτάτορα» ενώ λίγο νωρίτερα του είχε δώσει ένα παιχνιδιάρικο χαστούκι στο μάγουλο.

«Ερχεται ο δικτάτορας» είχε πει τότε ο κ. Γιούνκερ, σοκάροντας τον  Βίκτορ Ορμπάν και αφήνοντας τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, να κοιτάει τον κ. Γιούνκερ εμφανώς στενοχωρημένος.

«Τον Ορμπάν τον αποκαλώ πάντα έτσι. Έτσι είμαι εγώ. Όποιος δεν είναι σοβαροφανής, είναι αναγκαστικά τρελός ή αλκοολικός. Πιστεύετε ότι θα διατηρούσα το αξίωμά μου εάν έπινα κονιάκ για πρωινό; Αυτό το θέμα με στενοχωρεί πολύ και μου δημιουργεί προβλήματα ακόμη και με τη γυναίκα μου που αναρρωτιέται μήπως της λέω ψέμματα, αφού στο σπίτι δεν πίνω», ανέφερε ο κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα, δικαιολογώντας το ενίοτε ασταθές βάδισμά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι έχει ένα πρόβλημα με το αριστερό του πόδι το οποίο οφείλεται σε σοβαρό τροχαίο που είχε το 1989 και από το οποίο κινδύνευσε η ζωή του αφού παρέμεινε τρεις εβδομάδες σε κώμα και, στη συνέχεια, έξι μήνες σε αναπηρική καρέκλα.

Ωστόσο, η εφημερίδα σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο κ. Γιούνκερ ήπιε τέσσερα ποτήρια σαμπάνια, με συνοδευτικό μια απλή σαλάτα.