Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Φρουραρχείο Βουλής: Η δικαιολογία για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 νεκρών των Τεμπών – «Δεν είχαμε εικόνα τι έγραφε»



Κύκλοι του φρουραρχείου της Βουλής απαντούν στις αντιδράσεις μετά το σβήσιμο των ονομάτων των 57 νεκρών στα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με δικαιολογίες που δεν πείθουν κανέναν.

Ο φρούραρχος έδωσε την σχετική εντολή καθώς ζήτησε «να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές του φρουραρχείου σχετικά με το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών σημείωναν πως «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου».

Από την άλλη πλευρά η αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, νωρίτερα σε γραπτή δήλωσή της ανέφερε πως το σβήσιμο των ονομάτων έγινε μετά από πρόσκληση του Φρουραρχείου.

Η ίδια χαρακτήρισε την πράξη ως «αδικαιολόγητη ενέργεια» και τόνισε «ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια». Ενώ, ζήτησε συγγνώμη «από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες».