Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

"Φωτιά" στα τηλέφωνα της πυροσβεστικής Αττικής λόγω προβλημάτων από την κακοκαιρία



Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει και στην Αττική η κακοκαιρία «Ωκεανίς», κυρίως εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Σε αρκετές περιοχές σημειώνονται διακοπές ρεύματος, κυρίως εξαιτίας των δέντρων που πέφτουν σε καλώδια της ΔΕΗ, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Χαρακτηριστικό είναι πως τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως και σήμερα την ίδια ώρα η πυροσβεστική έχει δεχθεί 129 κλήσεις στην Αττική για κοπές δέντρων που έπεσαν και άλλες 94 για την απομάκρυνση πινακίδων και άλλων αντικειμένων που παρέσυρε ο αέρας.

«Η κατάσταση στο νομό Αττικής είναι φρικτή, υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα», δήλωσε στο Θέμα 104,6 ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

«Εχουν πέσει πάρα πολλά δέντρα. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές της Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης και στην Ανατολική Αττική από την Ανάβυσσο μέχρι τη λίμνη του Μαραθώνα. Στη Νέα Ιωνία και τη Μεταμόρφωση, στον Γέρακα και την Παλλήνη έχουμε διακοπές ρεύματος ενώ στο κομμάτι της Αναβύσσου μέχρι τον Μαραθώνα έχουμε σοβαρά προβλήματα και πολύωρες διακοπές ρεύματος», δήλωσε ακόμη ενώ συμπλήρωσε ότι στο Κρυονέρι, εξαιτίας βλάβης που προέκυψε στις 2-3 τα ξημερώματα, ακόμη έως τις 10 το πρωί δεν είχαν ρεύμα.

Πέρα από τους θυελλώδεις ανέμους, χιόνια έχουν πέσει στα ορεινά. Ετσι, παραμένουν κλειστές η λεωφόρος Πάρνηθος και η περιφερειακή Πεντέλης – Νέας Μάκρης. Το πρωί της Κυριακής έκλεισε η οδός Ομορφοκκλησιάς στη Νέα Ιωνία, από την συμβολή με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, εξαιτίας πτώσης δένδρου από τον αέρα, ενώ στην οδό Βικέλα στον Άγιο Ελευθέριο έπεσε κολόνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία από την οδό Κουρτίδου προς τη λεωφόρο Κηφισού.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η Πυροσβεστική έλαβε συνολικά 136 κλήσεις το τελευταίο 24ωρο, που αφορούσαν: 99 κοπές δένδρων, 26 απομακρύνσεις αντικειμένων που παρασύρθηκαν από τον αέρα, έξι μεταφορές ασθενών, κυρίως για αιμοκάθαρση, και πέντε παροχές βοήθειας σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στα χιόνια με τα αυτοκίνητα τους.

Οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν με οχήματα της Πυροσβεστικής ήταν 3 στη Λήμνο, ένας στην Σάμο, ένας στην Αλεξανδρούπολη και ένας στην Χαλκιδική.