Φονική αποδείχθηκε η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Ελλάδα.
Μέχρι στιγμής έχουμε δύο νεκρούς από κεραυνό καθ’ως ένας άνδρας 56 ετών, βουλγάρικης καταγωγής, σκοτώθηκε νωρίτερα από κεραυνό στον παράνομο σκουπιδότοπο του δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι της Δ.Ε. Κυπαρισσίας.
Πληροφορίες λένε ότι ο άτυχος άνδρας είχε πάει μαζί με άλλα τρία άτομα στον παράνομο σκουπιδότοπο και καθώς έψαχνε μέσα στα σκουπίδια για αντικείμενα και ρουχισμό, χτυπήθηκε από τον κεραυνό.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τη ζωή του έχασε και ένας 35χρονος από το Πακιστάν ο ποίος έκανε γεωργικές εργασίες.
Ομοεθνείς του που βρίσκονταν στην ίδια περιοχή, μόλις τον είδαν να πέφτει στο έδαφος, ειδοποίησαν τις αρχές. Στην συνέχεια ο 35χρονος διακομίστηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν μαζί με άλλους ομοεθνείς του σε ένα παλιό σπίτι και όταν εκδηλώθηκε η καταιγίδα βγήκε, για άγνωστο ακόμα λόγο, από το σπίτι με αποτέλεσμα να κτυπηθεί από τον κεραυνό.
Η ισχυρή νεροποντή στον Πύργο Ηλείας προκάλεσε πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να δεχθεί 35 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ σύμφωνα με το ilialive.gr, οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Πύργου σχόλασαν νωρίτερα, καθώς το προαύλιο είχε πλημμυρίσει και κρίθηκε αναγκαίο από τον δήμαρχο Πύργου, την Πολιτική Προστασία και την διεύθυνση του σχολείου τα παιδιά να φύγουν νωρίτερα, υπό τον φόβο επιδείνωσης του καιρού.
Επίσης για πολλή ώρα υπήρχε διακοπή ρεύματος και ακόμη το πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως.
Η νεροποντή ήταν καταστροφική για το παραλιακό χωριό Αγία Ευφημία στην Κεφαλονιά, που πλημμύρισε και θάφτηκε στις λάσπες, καθώς χείμαρροι κατέβαζαν φερτά υλικά και το λιμανάκι γέμισε λάσπη.
Επίσης στην Κεφαλονιά, στις Κεραμειές, ένας κεραυνός που έπεσε στην κατοικημένη περιοχή προκάλεσε φωτιά, καθώς χτύπησε ένα φοινικόδεντρο!
Όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής και φαίνεται στις εικόνες, στο σημείο βρίσκεται στάση λεωφορείου, όπου μεταξύ άλλων, κάθε πρωί περιμένουν και μαθητές πηγαίνοντας προς το σχολείο.
Σημειώνεται ότι το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.