Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με πολύ κρύο και χιόνια – Οι περιοχές της Αττικής που θα «ντυθούν» στα λευκά



Οι μετεωρολόγοι, προβλέπουν πως στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, θα πλήξει και την Αττική ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με βασικά χαρακτηριστικά το «τσουχτερό» κρύο, τους θυελλώδεις ανέμους αλλά και την χιονόπτωση.

Από ότι φαίνεται ο Ιανουάριος θα μας αποχαιρετήσει με κακό καιρό που θα επηρεάσει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Στην Αττική θα πέσουν τα πρώτα χιόνια στα βόρεια, ενώ την Θεσσαλονίκη θα σαρώνουν θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου, οι πιθανότητες για μπόρες χιονιού για Δευτέρα και Τρίτη 29-30 Ιανουαρίου, είναι αυξημένες, ενώ ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει ότι θα σημειωθεί φωτοβολίδα κρύου.

 

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει πως οι περιοχές που θα χιονίσει είναι: «Στον Διόνυσο, τη Νέα Πεντέλη το Βαρνάβα, τα Βίλια, το Κρυονέρι, την Άνοιξη, τις Αφίδνες, τη Δροσιά, το Καπανδρίτι, τη Σταμάτα, τους Θρακομακεδόνες, την Ανθούσα, το Πολυδένδρι, την Εκάλη, τη Φυλή, τη Νέα Ερυθραία, την Οινόη, αλλά και την Κηφισιά, τα Μελίσσια, την Πεύκη, τα Βριλίσσια, το Γραμματικό, την Αγία Παρασκευή, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι».

«Όσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης και τις γύρω περιοχές: Μεγάλη προσοχή στους πολύ ισχυρούς έως και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες που κατά διαστήματα με ολιγόωρες παύσεις θα επικρατήσουν στην περιοχή από σήμερα (Πέμπτη) το μεσημέρι μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής. Δεν παρκάρουμε αλλά και προσέχουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα!!!» σημείωσε.

 

 

Φωτοβολίδα κρύου και χιονιού

Από την πλευρά του και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για επιδείνωση του καιρού στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναφέροντας μάλιστα ότι πρόκειται για φωτοβολίδα «κρύου και χιονιού» και χιόνια στα χαμηλά της Αττικής.

«Μικρή άνοδο ο υδράργυρος σήμερα το μεσημέρι, πτώση και πάλι το σαββατοκύριακο με τους βοριάδες να κυριαρχούν, ενώ με “φωτοβολίδα” κρύου και χιονιού θα κλείσει ο μήνας με τα χιόνια να αφορούν περιοχές της ανατολικής χώρας ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Τα χιόνια θα κατέβουν χαμηλά και στο νομό Αττικής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο γνωστός μετεωρολόγος.