Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Επίτιμος διδάκτορας ο Β. Κορκίδης



Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, ανακηρύχθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης.

 

 Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, του μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, Σεραφείμ και άλλων προσκεκλημένων.

Υπ. Παιδείας: Τα ΤΕΙ δεν μπορούν να απονέμουν τίτλους επίτιμου διδάκτορα

Τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) δεν μπορούν να απονέμουν τίτλους επίτιμου διδάκτορα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα του ΤΕΙ Πειραιά, του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλη Κορκίδη.

«Τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι θεσμικά και Ακαδημαϊκά Ανώτατα Ιδρύματα. Κατά τον νόμο ωστόσο τα ΤΕΙ δεν έχουν δικαίωμα απονομής διδακτορικών τίτλων. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να απονέμουν τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα», αναφέρει το υπ. Παιδείας.