Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία - Τραυματίας ένας αστυνομικός (Φωτό+Βίντεο)



Επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα στη γαλλική πρεσβεία, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, με αποτέλεσμα να τραματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μαύρη μοτοσικλέτα πέταξαν τη χειροβομβίδα περνώντας μπροστά από την πρεσβεία. Η χειροβομβίδα εξερράγη στην είσοδο, με αποτέλεσμα από θραύσματα να τραυματιστεί ο αστυνομικός φρουρός.

Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που απέκλεισαν την περιοχή.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα, από την οδό Σέκερη μέχρι τη Λεωφόρο Αμαλίας, και η οδός Ακαδημίας από την οδό Κανάρη μέχρι τη Βασ. Σοφίας.

Το σημείο της επίθεσης βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή και προκαλεί ανησυχίες εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες, όσο Βουλής, όσο και πρεσβείας, που πιστεύουν ότι θα έχουν καταγράψει τη διαδρομή της μοτοσικλέτας.

Δεν σχετίζεται η μοτοσικλέτα, που βρέθηκε στα Εξάρχεια με την επίθεση με χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία της Αθήνας.

Αυτό έγινε γνωστό από την αστυνομία, μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Συγκεκριμένα, η μοτοσικλέτα που είχε βρεθεί λίγο μετά τις 7 το πρωί στη γωνία Θεμιστοκλέους και Σόλωνος, ήταν ιδίου τύπου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, με την μοτοσικλέτα των δυο αγνώστων που πέταξαν τη χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, αλλά βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, επικεντρώνονται κυρίως στις κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, που κατά πάσα πιθανότητα έχουν καταγράψει τους δράστες, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζονται τα υπολείμματα της χειροβομβίδας αμυντικού τύπου που χρησιμοποιήθηκε, από την οποία έχουν βρεθεί η κεφαλή, ο μοχλός απελευθέρωσης και η περόνη.

 

 

Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία - Τραυματίστηκε φρουρός

Επίθεση με χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία