Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Ενισχύσεις σε Σκόπελο και Αλόννησο για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας - Στο έλεος του χιονιά και η Κύμη. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη ο Δήμος



Ένα εκχιονιστικό μηχάνημα και κλιμάκιο της ΔΕΗ επιστρατεύουν σήμερα οι αρχές για να βοηθήσουν στην δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Στη Σκόπελο το μηχάνημα θα συνδράμει στον αποχιονισμό του οδικού δικτύου που αντιμετωπίζει πρόβλημα σε μήκος 36 χλμ, ενώ στην Αλόννησο το κλιμάκιο τεχνικών της ΔΕΗ θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν στο δίκτυο από πτώσεις δένδρων εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η κατάσταση στα δύο νησιά είναι πολύ δύσκολη, ενώ, ιδιαίτερα η Αλόννησος είναι χωρίς ρεύμα, νερό και τηλεφωνικές επικοινωνίες και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Γενικότερα στη Μαγνησία, ο παγετός έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα καθιστώντας τους δρόμους προσβάσιμους μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου θα λειτουργήσει κανονικά σήμερα απο τις 10 π.μ.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα σχολεία στη Μαγνησία τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κύμη

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στην Κύμη, λόγω του χιονιά. Ο Δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς δεκάδες χωριά από την παραλία της Κύμης και πάνω είναι αποκλεισμένα παρά τις προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους.

Σε αρκετά από αυτά τα χωριά, οι κάτοικοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι χωρίς νωρό και ρεύμα, καθώς τα συνεργεία της ΔΕΗ δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Στην περιοχή έσπευσαν μηχανήματα τόσο της Περιφέρειας όσο και του στρατού, για να βοηθήσουν την κατάσταση.