Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εμπόλεμες ζώνες Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο



Σε πεδίο μάχης για άλλη μια φορά μετέτρεψαν κουκουλοφόροι τα Εξάρχεια με μολότοφ προς τους αστυνομικούς ακόμη και από ταράτσες. Οι φωτιές σχηματισαν πύρινα οδοφράγματα στη μέση του δρόμου, ενώ μέσα στις φλόγες έριχνα εύφλεκτα υλικά για να φουντώσουν τη φωτιά. Μάλιστα, οι νεαροί με σιδηροπρίονα έκοψαν και τα κάγκελα του Πολυτεχνείου. Ηταν οργανωμένοι με μάσκες και κράνη και δεν τους ενοχλούσαν τα χημικά των αστυνομικών.

 

 

 

Επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ και μέσα από το Πολυτεχνείο

Στο μεταξύ από το κτίριο Αβέρωφ όπου πραγματοποιούσαν κατάληψη βγήκαν περίπου 30 άτομα και πραγματοποίησαν επίθεση προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 η ΕΛΑΣ έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο βίας. Μάλιστα, εικάζεται ότι έγινε ακόμη και... εισαγωγή αντιεξουσιαστών.

 

 

 

Αρχικά, μικρής εντάσεως επεισόδια σημειώθηκαν στην είσοδο της ΓΑΔΑ όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ. Έγινε χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και ακολούθησαν αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν τραυματίες στο μετρό των Αμπελοκήπων.

Από τη ΓΑΔΑ παρακολουθούσαν τα επεισόδια δύο εισαγγελείς, προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα των όσων συμβαίνουν στα Εξάρχεια. Έγιναν οκτώ προσαγωγές.

Ειδικό όχημα της αστυνομίας πραγματοποίησε ρίψεις νερού με τους αντιεξουσιαστές να απαντούν με μολότοφ. Το σκηνικό αυτο επαναλήφθηκε ενώ οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν ακόμη και με φωτοβολίδες ευθείας βολής.

 

 

 

 

 

 

 

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη με τον χώρο γύρω από το ΑΠΘ να έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Κουκουλοφόροι που βγήκαν από την Πολυτεχνική Σχολή εκσφενδόνισαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς στο Παλαί Ντε Σπορ, καθώς και στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί σύμφωνα με το thestival.gr.

 

Μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. στην Πάτρα ξεκίνησε η ένταση από ομάδα αντιεξουσιαστών, η οποία έριξε μολότοφ κατά των αστυνομικών, στο ύψος της Κορίνθου και Ερμού και έβαλε φωτιές σε κάδους.

Οι αστυνομικοί τούς απώθησαν στην Αγίας Σοφίας, όπου και εκεί σημειώθηκαν ρίψεις μολότοφ σύμφωνα με το thebest.gr.