Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Είπαν τα κάλαντα στην Νοτοπούλου



Πρώτοι έψαλλαν τα κάλαντα στην υφυπουργό Eσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, ξεκίνησαν ψάλλοντας τα παραδοσιακά Μωραΐτικα κάλαντα και έκαναν δώρο στην υφυπουργό χειροτεχνήματα και δημιουργίες τους, ενώ ακολούθησαν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης λοαο η παιδική χορωδία από το “Άσυλο το Παιδιού”.

Αργότερα, είπαν τα κάλαντα μαθητές και μαθήτριες από το 12ο ,13ο και το 4ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το 3ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης και το 17ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Η κ. Νοτοπούλου, συνομίλησε αρκετή ώρα με τους νεαρούς μαθητές για ζητήματα που τους απασχολούν πάνω στα εκπαιδευτικά θέματα και αντάλλαξαν ευχές.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων του Πανοράματος είπαν τα κάλαντα στη νοηματική γλώσσα και με χορευτικό, ενώ ευχαρίστησαν την υφυπουργό για τον εξοπλισμό για το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου.

Στο μεταξύ, στο γραφείο της υφυπουργού, παιδάκια προσχολικής ηλικία , στην πλειοψηφία τους προσφυγόπουλα, από το παιδικό κέντρο “Διά-δρασις”, έφτιαξαν τα δικά τους στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του ΥΜΑ-Θ, ενώ η κ. Νοτοπούλου χάρισε “γούρια” στα παιδιά, καθώς και ευχές που τους έγραψε η ίδια.”Όλα φέτος είναι αλλιώς, το δέντρο, το ΥΜΑΘ. Υποδεχτήκαμε προσφυγόπουλα στο ΥΜΑ-Θ, για να στολίσουμε το διοικητήριο. Καλές γιορτές σε όλα τα παιδάκια του κόσμου”, ευχήθηκε η υφυπουργός.