Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Δολοφονία 57χρονου στην Αγία Βαρβάρα – Αδερφή γιατρού: «Τα είχε δώσει όλα για την οικογένειά του»



Η αδερφή του 57χρονου γιατρού που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον 69χρονο πεθερό του στην Αγία Βαρβάρα, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τον άτυχο άνδρα τονίζοντας «τα είχε δώσει όλα για την οικογένειά του».

«Ήταν καλόψυχος, είχε τρομερό χαμόγελο, γέλαγε όλο του το πρόσωπο. Αγαπούσε πολύ την οικογένειά του, τα είχε δώσει όλα για την οικογένεια», λέει η αδελφή του.

«Πόσο αγαπητός ήταν, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, ο πόνος είναι βουβός», λέει στην κάμερα του Alpha η αδελφή του θύματος.

Ο γιατρός δεν έφυγε ποτέ από το Περιστέρι όπου μεγάλωσε, ενώ μετέτρεψε το πατρικό του σε ιατρείο και χειρουργούσε σε κλινικές της περιοχής.

«Άνοιξε το ιατρείο στο πατρικό και εκεί δούλευε, φρόντιζε να έχει χρόνο για την οικογένεια», λέει η αδελφή του.

«Θα πέσει κλάμα μεγάλο από τους ασθενείς», λένε άνθρωπος που γνώριζε τον γιατρό, και εξηγεί ότι «ήταν πρώτα άνθρωπος, βοηθούσε τους φτωχούς, δεν έπαιρνε λεφτά».

Κανένας στη γειτονιά δεν γνώριζε για τις τεταμένες σχέσεις του με τον πεθερό του, ενώ η αδελφή του εξηγεί ότι ο λόγος που δεν έφευγε από το σπίτι ήταν ότι δεν ήθελε να αλλάξουν περιβάλλον τα παιδιά.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κακοποιούσε την γυναίκα του»

«Ήταν αναβλητικός να φύγει από το σπίτι, από ένα τοξικό περιβάλλον, γιατί δεν ήθελε τα παιδιά να φύγουν από τις παρέες τους, να τους αλλάξει περιβάλλον, μήπως αυτό θα μπορούσε να τους επηρεάσει. Η υπερβολική του αγάπη στα παιδιά νομίζω του στοίχισε τη ζωή του», ενώ σχολιάζοντας τη σχέση του με την σύζυγό του η αδελφή του λέει «σίγουρα την αγαπούσε τη σύζυγό του πάρα πολύ και ήταν και βοηθός του στο ιατρείο».

Ο πεθερός και δράστης του άγριου φονικού ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον γιατρό επειδή κακοποιούσε την κόρη του, οι φίλοι όμως μιλάνε για ένα αγαπημένο ζευγάρι.

«Το αποκλείω, δεν υπάρχει καμία περίπτωση», λέει άτομο που γνώριζε την οικογένεια, ενώ οι αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζουν έναν άνδρα ο οποίος θαύμαζε τη σύζυγό του και το έδειχνε με κάθε ευκαιρία.

Ποιος ήταν ο 57χρονος γιατρός

Ο 57χρονος σπούδασε ιατρική στη Ρουμανία και όταν γύρισε στην Ελλάδα έκανε το αγροτικό του στην Πύλο και την ειδικότητά του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ήταν ένας δοτικός, ευγενής άνθρωπος, που μεγάλωσε σε μία οικογένεια με αγάπη στην ακαδημαϊκή μόρφωση, έτσι τόσο εκείνος όσο και η αδελφή του ακολούθησαν τον δρόμο της ιατρικής.

Ο πατέρας τους διετέλεσε πρόεδρος στο Ταμείο Προνοίας Νομικών, ενώ έφυγε από τη ζωή όταν τα δύο παιδιά ήταν ακόμη μικρά και η μητέρα στάθηκε δίπλα τους, βράχος, ωστόσο η απώλειά της 6 χρόνια πριν έβαλε «στον πάγο» τις σχέσεις του 57χρονου με την αδελφή του.

Προφυλακιστέοι ο 69χρονος και η σύζυγός του

Την ίδια ώρα, ο 69χρονος δράστης και η σύζυγός του, η οποία κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά τις απολογίες τους.

Ο 69χρονος υποστήριξε ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο αλλά ότι βρισκόταν σε βρασμώ ψυχικής ορμής, επειδή ο 57χρονος γαμπρός του προηγουμένως του είχε μιλήσει άσχημα.

Δήλωσε μετανιωμένος για το έγκλημα και παραδέχθηκε ότι η σχέση του με τον γαμπρό του δεν ήταν καλή, καθώς ο ίδιος είχε καταγγείλει το θύμα ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τα παιδιά του, κατηγορία που δεν αποδείχτηκε.

Σε ερώτηση του ανακριτή σχετικά με το γιατί έφερε επάνω του καραμπίνα, ο 69χρονος φέρεται να απάντησε πως την είχε πάντα πάνω του επειδή φοβόταν μην του την κλέψουν.

Για περίπου δυο ώρες απολογήθηκε και η σύζυγος του 69χρονου, που αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις του ζευγαριού με τον γαμπρό τους.

Η κατηγορούμενη διώχθηκε ποινικά έπειτα από τις καταθέσεις των εγγονών της στις οποίες αναφέρουν ότι ενθάρρυνε και τον παρότρυνε τον 69χρονο να προβεί στην αποτρόπαια αυτή πράξη.