Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Δίπλωμα οδήγησης σε χρόνο ρεκόρ - Σε 48 ώρες πλέον για τους νέους οδηγούς



Μειώνεται σημαντικά ο χρόνος αναμονής για την ανανέωση, αντικατάσταση ή έκδοση προσωρινής άδειας οδήγησης μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, όπως γνωστοποίησε η Περιφέρεια Αττικής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τίθεται σε εφαρμογή το σύστημα ψηφιακής εξυπηρέτησης και από τις 100 ή 150 μέρες που απαιτούνταν έως και σήμερα, ο χρόνος αναμονής πέφτει στις επτά μέρες. Παράλληλα, τα προσωρινά διπλώματα για νέους οδηγούς εκδίδονται σε 48 ώρες.

Τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, που επικαλείται το ΑΠΕ, αναφέρουν πως κατατέθηκαν συνολικά 17.978 αιτήματα μέσω 163 ΚΕΠ της χώρας, εκ των οποίων 17.953 διαβιβάστηκαν μέσω των 147 ΚΕΠ που λειτουργούν και στους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής.
Ενημέρωση σχετικά με τη νέα αυτή εφαρμογή και τη λειτουργικότητά της, παρείχαν οι δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής και Παπάγου στον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλη Γιαννακόπουλο, και τον γενικό διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ηλία Δόλγυρα, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα ΚΕΠ των εν λόγω δήμων.
«Τηρούμε τη δέσμευσή μας για μείωση της γραφειοκρατίας και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από απόσταση, χωρίς την ταλαιπωρία του γκισέ και των πολύμηνων αναμονών», τόνισε ο κ. Πατούλης και έκανε λόγο για την αρχή μεταβολής του γραφειοκρατικού συστήματος και για τους παλιούς οδηγούς αλλά και για τους νέους.