Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αυστρία:Υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας



Οι Αυστριακοί ζητούν την κατάργησή της αλλαγής ώρας.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση στην Αυστρία για την αλλαγή ώρας, οι αυστριακοί σε ποσοστό 78% ζητούν την κατάργηση της αλλαγής της ώρας, από χειμερινή σε θερινή και αντίστροφα.

Στην δημοσκόπηση για αλλαγή ώρας σε ποσοστό 51% οι ερωτηθέντες τάσσονται υπέρ της μόνιμης διατήρησης της θερινής ώρας, που υποστηρίζεται και από την αυστριακή κυβέρνηση, ενώ σε ποσοστό 27% εμφανίζονται να προτιμούν να υπάρχει μόνιμα η χειμερινή ώρα.

Αναλυτικά, στη δημοσκόπηση για αλλαγή ώρας διαπιστώνεται πως οι άνδρες, σε ποσοστό 58% προτιμούν μόνιμη τη θερινή ώρα, έναντι 45% των γυναικών, γεγονός που εξηγείται από την ανάγκη των ανδρών που έχουν πλήρες ωράριο εργασίας, για περισσότερο χρόνο με την οικογένεια στο φως της ημέρας.

Η επιθυμία για μόνιμη τη χειμερινή ώρα καταγράφεται στην πλειονότητα στις γενιές άνω των 50 ετών, ενώ η διατήρηση της αλλαγής της ώρας υποστηρίζεται σε ποσοστό 34% από τις ηλικίες κάτω των 29 ετών.

Γενικά τη διατήρηση της ισχύουσας ρύθμισης για αλλαγή ώρας, υποστηρίζουν στην Αυστρία σε ποσοστό 26 % οι γυναίκες και σε ποσοστό 17% οι άνδρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Αυτή η δημοσκόπηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη για αλλαγή ώρας τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο αυστριακός πληθυσμός στην πλειονότητα του και σε ποσοστό 61%, τάσσονταν υπέρ της διατήρησης της ισχύουσας ρύθμισης, δηλαδή την αλλαγή ώρας δύο φορές τον χρόνο, από χειμερινή σε θερινή ώρα και αντίστροφα, ιδιαίτερα μάλιστα τα άτομα νεαρής ηλικίας. Πάνω από τα δύο τρίτα των Αυστριακών εμφανίζονταν σε εκείνη την δημοσκόπηση να μην έχουν πρόβλημα να συνηθίσουν την αλλαγή της ώρας, ενώ σε εκείνους που δήλωναν ότι έχουν πρόβλημα με την αλλαγή, ένας στους πέντε χρειάζεται μία ημέρα για την «προσαρμογή», ένας στους δύο χρειάζεται δύο έως τρεις ημέρες και ένας στους τέσσερις μία εβδομάδα.

Η αλλαγή ώρας πάντως θα υπάρξει το νωρίτερο από το 2012 κατά το πρόσφατο Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Μεταφορών και Περιβάλλοντος στην αυστριακή πόλη Γκρατς, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το τρέχον εξάμηνο.

FacebookTwitterMessengerGoogle+