Τετάρτη 30 Απριλίου 2025 -

Το Ασφαλιστικό φέρνει αλλαγές και στις προμήθειες των τραπεζών



Σε μια προσπάθεια η κυβέρνηση να βρει έσοδα για το Ασφαλιστικό, ώστε να μην υπάρξουν μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις, εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στις προμήθειες των τραπεζών στις συναλλαγές.

Συγκεκριμένα πληροφορίες θέλουν το Μαξίμου να σχεδιάζει κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους των προμηθειών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα το Μαξίμου σχεδιάζει να διαθέσει τμήμα των προμηθειών των τραπεζών για την ενίσχυση του Ασφαλιστικού. Το σενάριο αυτό λέει πως θα κατευθύνεται στα ασφαλιστικά ταμεία ένα ποσοστό 10% των προμηθειών των τραπεζών. Μάλιστα γίνεται λόγος για μια μόνιμη λύση που μπορεί να εξασφαλίσει ροή χρήματος προς τα Ταμεία.

Κάπου εδώ όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα, βρίσκεται και η είδηση, καθώς την ίδια ώρα όλα δείχνουν ότι σχεδιάζεται να περιοριστούν στο ελάχιστον οι προμήθειες των τραπεζών ή ακόμη και η πλήρης κατάργηση των προμηθειών αυτών από ορισμένες κατηγορίες συναλλαγών καθώς επιβαρύνουν κυρίως μισθωτούς, συνταξιούχους και μικροκαταθέτες.

Όλα αυτά βέβαια την ώρα που οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν έχουν διαμορφωθεί, ενώ οι αλλαγές θα πρέπει να συμφωνηθούν και με τους δανειστές.