Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Απουσίαζαν 15 χρόνια από την δουλειά τους και πληρώνονταν



Νέα σημασία στη φράση άδεια από τη σημαία έδωσαν δύο δημοτικοί υπάλληλοι στην πόλη Χερέθ ντε Ανδαλουσία, στη νότιο Ισπανία, οι οποίοι είχαν να εμφανιστούν στην εργασία τους επί 15 συναπτά έτη!

Οι δύο υπάλληλοι, ένας οδηγός κι ένας κηπουρός, αποκαλύφθηκαν ότι απουσίαζαν συστηματικά όταν η διεύθυνση προσωπικού ανακάλυψε ότι, παρότι είχαν λάβει κανονικά το μισθό τους, δεν είχαν εργαστεί ούτε μια ημέρα από τον Ιανουάριο του 2015 ως και το Μάιο του 2016.

Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι οι δύο υπάλληλοι είχαν να εργαστούν στις υπηρεσίες τους από το «γύρισμα» του αιώνα.

Το πράγμα ενεπλάκη περισσότερο όταν το αρμόδιο συνδικάτο, του οποίου οι δύο «κοπανατζήδες» είναι μέλη, υποστήριξε ότι η απουσία τους αντιστοιχούσε στο σύνολο των ημερών ρεπό που τους αντιστοιχούσαν, σε συμφωνία με τη δημοτική αρχή. Μάλιστα, το συνδικάτο απέρριψε τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής και ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί νομικά.

Φαίνεται, πάντως, ότι στη Χερέθ ντε Ανδαλουσία η απουσία από τη δουλειά είναι… ενδημική, καθώς έρευνα αποκάλυψε ότι και κάποιοι από τους αστυνομικούς της πόλης δούλευαν λιγότερο του προβλεπομένου. Το 2015 ένας αστυνομικός εργάστηκε μόνο 47 ημέρες, ένας άλλος συνάδελφός του 66 και ένας τρίτος 96 ημέρες. Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι οι «συναντήσεις» στις οποίες υποτίθεται ότι παραβρίσκονταν δεν έγιναν ποτέ…