Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ανοιξιάτικος καιρός σήμερα - Υψηλή για την εποχή θερμοκρασία



Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται να σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

 
 

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ανατολικά. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και το βράδυ στο Θρακικό έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.