Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Άνοδος για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα για τη Wall Street - Οι αγορές δείχνουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τράμπ



Τρίτη εβδομάδα ανόδου στην σειρά για την Wall Street την ώρα που οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στους λιανοπωλητές λόγω Black Friday και ενώ συνεχίζει το μετεκλογικό ράλι.

Ο DOW ενισχύθηκε 0,36% στις 19.152.14 μονάδες ενώ ο S&P 500 κέρδισε 0,39% στις 2.213,35 μονάδες. Ο NASDAQ σημείωσε άνοδο 0,34% στις 5.398,92 μονάδες.

Οι αμερικανικοί δείκτες έχουν ανέλθει σε νέα υψηλά ρεκόρ κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις χάρη στην αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα δώσει ώθηση στις δημόσιες δαπάνες.

«Από τεχνική άποψη, φαίνεται ότι κινούμαστε υψηλότερα, αλλά είναι αναμενόμενο να βρούμε κάποια στιγμή ένα εμπόδιο» σχολιάζει ο Cardillo, ο οποίος σημειώνει επίσης ότι αν και η αγορά έχει προεξοφλήσει μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, δεν έχει αποτιμήσει ακόμα το αποτέλεσμα, δηλαδή τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

«Οι αυξημένοι φόβοι για συρρίκνωση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη σε συνδυασμό με την αυξημένη πολιτική αστάθεια έχουν φέρει το ευρώ σε πολύ δυσμενή θέση και μεγάλες απώλειες. Το κλίμα παραμένει bearish για το κοινό νόμισμα με τους αναλυτές να προβλέπουν νέα πτώση αν η ΕΚΤ επεκτείνει το QE όπως αναμένεται» σχολιάζει ο Lukman Otunuga, αναλυτής έρευνας στην FXTM.

Νέο ιστορικό υψηλό για τον Russell 2000, των εταιριών μικρής κεφαλαιοποίησης, οποίος έκανε το μεγαλύτερο ανοδικό σερί του (15 συνεδριάσεις) από το 1996.

Πτώση 3% για το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιανουαρίου στα 46,52 δολάρια το βαρέλι, καθώς υπάρχει αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα της συνάντησης των κρατών μελών του ΟΠΕ αναφορικά με την όποια συμφωνία με φόντο την μείωση της παραγωγής για να σταθεροποιηθούν οι τιμές.

Ο δείκτης φόβου (VIX) διαμορφώθηκε υψηλότερα στο 12,6.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε πτώση 8,50 δολαρίωνν στα 1.180,80 δολάρια στην ουγγιά.