Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Αλλοδαπός μαχαίρωσε γυναίκα στην Ερμού στο κέντρο της Αθήνας



Στα τυφλά έγινε η επίθεση με μαχαίρι στην οδό Ερμού, με δράστη έναν 32χρονο  Ιρακινό -ο οποίος δεν θα έπρεπε να βρίσκεται καν στην χώρα- και θύμα μία κοπέλα, που εργάζεται ως πωλήτρια σε κατάστημα και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Δράστης και θύμα δεν γνωρίζονταν και δεν είχαν προηγούμενα. Η κοπέλα ήταν η άτυχη περαστική, που έγινε δέκτης της μανίας του αλλοδαπού.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 13:30 στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος. Ο δράστης χρησιμοποίησε μαχαίρι 24 εκατοστών με λεπίδα 13 εκατοστών. Όταν έκανε την πράξη του, φώναζε ότι είναι πράκτορας και τρομοκράτης και γι’ αυτόν τη μαχαίρωσε.

 Εντύπωση προκαλεί ότι ο δράστης αμέσως μετά το μαχαίρωμα, στεκόταν απαθής στη μέση του πεζοδρόμου κρατώντας το μαχαίρι στα χέρια. Λίγο αργότερα, ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς, που στέκονται γύρω του.

Η γυναίκα φέρει τραύμα από μαχαίρι στην αριστερή ωμοπλάτη με την κατάστασή της να κρίνεται σοβαρή.

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 13:30 το μεσημέρι της Παρασκευής 1ης Μαρτίου, ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε.

Σύμφωνα με τις  πληροφορίες η γυναίκα έχει τραύμα στην ωμοπλάτη και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο.