Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

5 νεαροί δικάζονται για τα επεισόδια κατά την προθυπουργική επίσκεψη στη Μυτιλήνη



Δικάζονται αύριο, Πέμπτη, στο τριμελές πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, πέντε νεαροί Μυτιληνιοί, κατηγορούμενοι για τα επεισόδια κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου για το βόρειο Αιγαίο.

 

Οι πέντε αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες:

– της απόπειρας απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι του ενός υπό την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης της σε βάρος αστυνομικών υπαλλήλων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους κατά συρροή.

– της διακεκριμένης περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, πραγμάτων που χρησιμεύουν για κοινό όφελος κατά συναυτουργία.

– Τέλος της διατάραξης κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία.

Οι πέντε είχαν συλληφθεί με τη αυτόφωρη διαδικασία και είχαν παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, όπου όμως ζήτησαν αναβολή προκειμένου να προετοιμαστούν για τη δίκη. Δυο μέρες μετά κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο ένας από τους κατηγορουμένους απουσίαζε επικαλούμενος ασθένεια και έτσι η δίκη αναβλήθηκε για αύριο, 4 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ πριν από ένα χρόνο, οι κατηγορούμενοι συμμετέχοντας σε ομάδα περίπου 80 νεαρών μετά το τέλος σχετικής κινητοποίησης, προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Τότε επιτέθηκαν στις κλούβες προσπαθώντας να τις ανατρέψουν, ενώ με κροτίδες και πέτρες επιτέθηκαν και εναντίον ανδρών της αστυνομίας προέβηκαν δε σε βανδαλισμούς. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό μέσα στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης. Τελικά, με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα, η ομάδα ατόμων επέστρεψε στην πλατεία Σαπφούς και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην άλλη άκρη της προκυμαίας. Εκεί, όπως είχε καταγγείλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άτομα επιχείρησαν να εισβάλουν στα τοπικά του γραφεία.