Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

19 Συλλήψεις στο Πολυτεχνείο - Μολότοφ και χημικά έκαναν την περιοχή πεδίο μάχης



Για μία ακόμη χρονιά, τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο αμαύρωσαν την επέτειο.

Τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, το βράδυ του Σαββάτου, καθώς ομάδες κουκουλοφόρων εκσφενδόνιζαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, ακόμη και φωτοβολίδες ευθείας βολής προς τους αστυνομικούς, ενώ τα ΜΑΤ απαντούσαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια αμαύρωσαν για μία ακόμη φορά την επέτειο του ΠολυτεχνείουΤα επεισόδια αμαύρωσαν για μία ακόμη φορά την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Μάχες» στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο«Μάχες» στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο

«Βροχή» οι βόμβες μολότοφ

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων. Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Επιπλέον, τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα.

Κουκουλοφόροι έκαψαν ελληνική σημαίαΚουκουλοφόροι έκαψαν ελληνική σημαία

Η αστυνομία προχώρησε σε 19 συλλήψειςΗ αστυνομία προχώρησε σε 19 συλλήψεις

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζαν τα Εξάρχεια

 

Επεισόδια αρχικά ξέσπασαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από τη ΓΑΔΑ, ενώ στη συνέχεια το πολεμικό σκηνικό μεταφέρθηκε στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. «Οδομαχίες» γίνονταν στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και είχαν στηθεί «οδοφράγματα» στην Πατησίων, ενώ οι κουκουλοφόροι έκαψαν και μία ελληνική σημαία. Εστίες φωτιάς υπήρχαν και μέσα στο Πολυτεχνείο, όπου ήταν ταμπουρωμένοι κάποιοι και πετούσαν συνεχώς βόμβες μολότοφ, ενώ επιστρατεύθηκε το υδροφόρο όχημα της αστυνομίας, που έκανε συνεχείς ρίψεις νερού.

Ακόμη και φωτοβολίδες ευθείας βολής πετούσαν οι κουκουλοφόροιΑκόμη και φωτοβολίδες ευθείας βολής πετούσαν οι κουκουλοφόροι

Οι κουκουλοφόροι χρησιμοποιούσαν σαν ορμητήριο το ΠολυτεχνείοΟι κουκουλοφόροι χρησιμοποιούσαν σαν ορμητήριο το Πολυτεχνείο

Φωτιές σε κάδους

 

Επεισόδια στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν όμως τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πάτρα.

Στη Θεσσαλονίκη, τα επεισόδια ξέσπασαν κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στην οδό Εγνατία, και συγκεκριμένα μπροστά στο Παλαί Ντε Σπορ.

Κουκουλοφόροι μπήκαν στη Σχολή μετά το τέλος της πορείας, έσπασαν αντικείμενα κι έστησαν οδοφράγματα, ενώ πετούσαν βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη

Εξω από το ΑΠΘ τα επεισόδια

Κουκουλοφόροι εκτόξευαν βόμβες μολότοφ προς τα ΜΑΤ