Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

εκλογικός νόμος



Εκλογικός νόμος: Πέρασε με 163 ψήφους

Πέρασε από την Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος με ψήφους 163 υπέρ και 121 κατά. Κανείς δεν ψήφισε "παρών" ενώ 16 βουλευτές απουσίαζαν.



Θεοδωρικάκος για εκλογικό νόμο: Ο Τσίπρας υποθάλπει συνειδητά την εκλογική σεναριολογία

Για συνειδητή υπόθαλψη της εκλογικής σεναριολογίας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθαρίζοντας ότι “πρόωρες εκλογές δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνουν”.



Ραγκούσης για εκλογικό νόμο: Ώρα αποφάσεων για ΚΙΝΑΛ

«Η επαναφορά του μπόνους με την απόλυτη δήλωση Μητσοτάκη για διπλές εκλογές, αποτελούν μία πλήρη απαξίωση των μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ουσιαστικά τους λέει εκ των προτέρων ότι δεν θέλω μαζί σας καμία κυβερνητική συνεργασία», ανέφερε, κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου στη Βουλή, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.



Εκλογικός νόμος: Πυρά από την αντιπολίτευση για την ενισχυμένη αναλογική

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν τις έντονες αντιθέσεις τους στο κατατεθέν νομοσχέδιο για τον νέο εκλογικό νόμο.



Βουλή: Την Πέμπτη στην Ολομέλεια ο εκλογικός νόμος

Ολοκληρώθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, η συζήτηση του νέου εκλογικού νόμου, στην κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Ο λόγος πλέον περνάει στην Ολομέλεια, η οποία θα συζητήσει το νέο εκλογικό σύστημα την προσεχή Πέμπτη, μία ημέρα μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το σχέδιο νόμου «Εκλογή Βουλευτών» ψηφίζουν η ΝΔ και η Ελληνική Λύση.



Βουλή: «Ναι» στον εκλογικό νόμο από ΝΔ και Ελληνική Λύση – Καταψηφίζουν τα άλλα κόμματα

Αρκετά κάτω από τον πήχη των 200 ψήφων φαίνεται ότι θα περάσει το νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό σύστημα που επαναφέρει την ενισχυμένη αναλογική σύμφωνα με την επί της αρχής ψηφοφορία που διεξήχθη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.