Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕς



7 δραστηριότητες για καθημερινό ακόνισμα μυαλού!

Οι δραστηριότητες, που υπόσχονται να διαψεύδουν την πεποίθηση ότι η ευφυΐα ενός ανθρώπου καθορίζεται από την γέννησή του και την εκπαίδευσή, μπορούν να κάνουν τον εγκέφαλό μας να παίρνει πιο γρήγορες στροφές.

Μάθε ένα μουσικό όργανο



Στο ένα τρίτο των προστατευόμενων περιοχών του κόσμου λαμβάνουν χώρα ανθρώπινες δραστηριότητες

Σχεδόν έξι εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα προστατευόμενων περιοχών σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν πίεση από ανθρώπινες δραστηριότητες όπως οδοποιία, αστικοποίηση ή κτηνοτροφία, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.



Τι να κάνετε ανήμερα των Χριστουγέννων στην Αθήνα

Εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές για μικρούς και μεγάλους και χορευτικές υπερπαραγωγές γεμίζουν την ατζέντα της ημέρας.

Όσοι δεν έχετε προγραμματίσει κάτι για σήμερα σας δίνουμε ιδέες για να βγείτε από το σπίτι και να γιορτάστε τα Χριστούγεννα με έναν τρόπο διαφορετικό.



«Δημόσια διαβούλευση» για τις δραστηριότητες στους ιερούς βράχους των Μετεώρων

Την Καλαμπάκα και τους ιερούς βράχους των Μετεώρων επισκέφτηκε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ενόψει της δημόσιας διαβούλευσης που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στο δημαρχείο της Καλαμπάκας, με θέμα το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τη «θέσπιση χρήσεων και δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Μετεώρων».
 



Βερολίνο: Η Αγκυρα έχει αυξήσει τις κατασκοπευτικές της δραστηριότητες στη Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι υπήρξε σημαντική αύξηση των τουρκικών κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων στη Γερμανία, ενώ οι εντάσεις με τη μεγάλη τουρκική κοινότητα έχουν κλιμακωθεί ενόψει του δημοψηφίσματος για την αύξηση των εξουσιών της τουρκικής προεδρίας που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα.



HSBC: Έτοιμη για μεταφορά δραστηριοτήτων στο Παρίσι

Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Στιούαρτ Γκάλιβερ, ανέφερε πως οι εμπορικές δραστηριότητες της επενδυτικής τράπεζας που αποτελούν το 20% των εσόδων της στο Λονδίνο, ενδέχεται να μεταφερθούν στο Παρίσι, μεταφράζοντας έτσι σε αριθμούς κάποιες από τις συνέπειες για τη Βρετανία μετά το Brexit.