Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

δεσφα



ΔΕΣΦΑ: Και τρίτη δεξαμενή LNG στη Ρεβυθούσα -Τα εγκαίνια από τον Τσίπρα την Πέμπτη

Μεγαλύτερη ασφάλεια εφοδιασμού και σημαντικές εξαγωγικές δυνατότητες φυσικού αερίου παρέχει στη χώρα η τρίτη δεξαμενή Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, που πρόκειται να εγκαινιάσει την προσεχή Πέμπτη 22 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.



Κίνημα Αλλαγής: «Αποικιοκρατική» η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ

Για «αποικιακή» ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ κανει λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Καρράς υποστηρίζοντας οτι το τίμημα της αγοράς δεν το κατέβαλαν οι αγοραστές αλλα η Εθνικη Τραπεζα με την έγκριση της κυβερνησης.



Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ

Υπεγράφη το μεσημέρι η σύμβαση πώλησης του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ (31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ) στην κοινοπραξία «SENFLUGA Energy Infrastructure Holdings S.A.» των εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A., έναντι συνολικού τιμήματος 535 εκατ. ευρώ.



Με 535 εκατ. ευρώ πουλήθηκε το 66% του ΔΕΣΦΑ

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκε σήμερα ομόφωνα τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας των εταιρειών «Snam S.p.A.», «Enagás Internacional S.L.U.» και «Fluxys S.A.» ύψους 535 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, ήτοι 31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ.



«Κληρώνει» για το το 66% του ΔΕΣΦΑ

Ανοίγουν οι προσφορές για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Είναι ο δεύτερος διαγωνισμός για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού με το ΤΑΙΠΕΔ να έχει τώρα το 31% και τα Ελληνικά Πετρέλαια το υπόλοιπο 35%. 



Εντός της εβδομάδας ο νέος διαγωνισμός για ΔΕΣΦΑ

Παρά το γεγονός ότι η έκτακτη Γ.Σ των ΕΛΠΕ που θα δώσει το πράσινο φως για την πώληση του 35% που κατέχει ο όμιλος στο ΔΕΣΦΑ έχει οριστεί για τις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί η απαραίτητη προέγκριση.