Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

δανειολήπτες



Προστασία πρώτης κατοικίας: Σχεδόν 29.000 στη διαδικασία αίτησης

Σχεδόν 29.000 "κόκκινοι"δανειολήπτες έχουν αρχίσει τη διαδικασία για να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.



Προστασία για τους δανειολήπτες και την πρώτη κατοικία

 Η χθεσινή συμφωνία ανάμεσα σε κυβέρνηση και τραπεζίτες για την πρώτη κατοικία φίανεται ότι δημιούργησε μια ολοκληρωτική προστασία για δανειολήπτες που έχουν βάλει ενέχυρο την πρώτη κατοικία.



Αλλαγές στο νόμο Κατσέλη: Τελευταία ευκαιρία για 150.000 κόκκινους δανειολήπτες

Τα «συν» και τα «πλην» γύρω από την ένταξή τους στο νόμο Κατσέλη καλούνται να «ζυγίσουν» το επόμενο διάστημα 150.000 «κόκκινοι» δανειολήπτες.



Κούρεμα και χαμηλές δόσεις και από τις τράπεζες

Την οδό που χάραξαν οι δικαστές θα ακολουθήσουν πλέον οι τράπεζες για να ρυθμίσουν τα δάνεια όσων έχουν ζητήσει την προστασία του νόμου Κατσέλη.



Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα δάνεια που πωλούνται σε fund

Επιστολές σε πάνω από 400.000 δανειολήπτες με τις οποίες τους καλούν να προσέλθουν για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους, συμπεριλαμβανομένου και γενναίου «κουρέματος», έχουν αποστείλει και εξακολουθούν να στέλνουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ενόψει της πώλησης χαρτοφυλακίων σε funds.



Προτάσεις - φωτιά από τις τράπεζες σε όσους δεν πληρώνουν τα δάνειά τους

Αισιοδοξία επικρατεί στις διοικήσεις των τραπεζών για την επιτυχή αναδιάρθρωση μεγάλου μέρους των κόκκινων στεγαστικών δανείων, μετά το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας των πλειστηριασμών.

Κι αυτό διότι μετά από πολλά χρόνια βλέπουν μία σαφή βελτίωση της συναλλακτικής κουλτούρας των δανειοληπτών, υπό το φόβο της απώλειας της ακίνητης περιουσίας τους.