Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 -

Ρεχάγκελ για το θαύμα της Πορτογαλίας: «Ήξερα ότι έχουμε καταπληκτική ομάδα»



Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από το θαύμα της Πορτογαλίας όταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Είχαν προηγηθεί οι μεγάλες νίκες απέναντι στην οικοδέσποινα Πορτογαλία, την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, την καλύτερη Τσεχία όλων των εποχών.

Μιλώντας στην Deutsche Welle ο Ότο Ρεχάγκελ θυμάται: «Ήταν μια ξεχωριστή έκπληξη το ότι κερδίσαμε όλους τους αντιπάλους μας. Κάθε φορά έλεγαν ότι “εντάξει, στο επόμενο παιχνίδι οι Έλληνες θα αποκλειστούν”. Αλλά εγώ ήξερα ότι έχουμε μία καταπληκτική ομάδα. Αλλιώς δεν θα βγαίναμε πρωταθλητές Ευρώπης».

Δεν έπεσε από τον ουρανό αυτή η ομάδα. Ας θυμηθούμε τον συναρπαστικό εκτός έδρας αγώνα με την Αγγλία στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2002. Με γκολ των Χαριστέα και Νικολαΐδη η Εθνική Ελλάδας είχε ρίξει στο καναβάτσο τα «Λιοντάρια» που όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις. Και ξαφνικά Μπέκαμ, Σκόουλς, Σέριγχαμ και όλα τα αστέρια της Αγγλίας πανηγύριζαν σαν μικρά παιδιά, επειδή πήραν βαθμό από την Ελλάδα μέσα στο Γουέμπλεϊ.