Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

Πόσα λεφτά δίνει (πραγματικά) η Φενέρ για «Μίλι» και Τζίμι;



Τελικά, τι τρέχει με τον Μιλιβόγεβιτς; Μένει, φεύγει, είναι ευχαριστημένος, θέλει να την κάνει, η Φενερμπαχτσέ ενδιαφέρεται, ο Ολυμπιακός τον παραχωρεί, κι αν ναι, έναντι πόσων εκατομμυρίων;

Η αφορμή δόθηκε από τα χτεσινοβραδινά δημοσιεύματα των τουρκικών media (οι πηγές πάντως των οποίων ήταν από την Ελλάδα), τα οποία ισχυρίστηκαν πως η «σανακάρια» τα είχε βρει με τον Σέρβο μέσο των πρωταθλητών και το μόνο που απέμενε ήταν η συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους». 

Σιγά τα νέα, θα πει κανείς. Ήρθε κι η σημερινή, επίσημη, διάψευση εκ μέρους της Φενέρ και το πράγμα (ξανά) πάγωσε. Επειδή το παρελθόν (πόσο μάλλον όταν είναι πρόσφατο) είναι πάντα χρήσιμος οδηγός του μέλλοντος, μια αναδρομή στα καλοκαιρινά γεγονότα είναι μάλλον επιβεβλημένη. 

Μίλι και Περέιρα πάνε πακέτο
Ο Ολυμπιακός λοιπόν, αγοράζει τον «Μίλι» από την Αντερλεχτ, αρχές καλοκαιριού. Εισήγηση έτσι κι αλλιώς του Βίτορ Περέιρα, την ώρα που υπήρχε παράλληλα η πληροφορία πως αν κι εφόσον ο Πορτογάλος έφευγε από τον Πειραιά, ο Μιλιβόγεβιτς θα ήταν ο πρώτος παίκτης που θα ζητούσε στη νέα του ομάδα. Πριν στεγνώσει λοιπόν το μελάνι από τις τζίφρες με την Αντερλεχτ, ο Περέιρα μετακομίζει στο «Σούκρου Σαράτσογλου» και άμεσα, ο κοινός μάνατζερ Περέιρα-Μιλιβόγεβιτς, ο Κριστόφ Eνροτό δημοσιοποιεί το ενδιαφέρον της Φενέρ για τον Σέρβο (ενδεχομένως να το είχε κάνει και πολύ νωρίτερα…). 

Μία και μόνο πρόταση
Η επίσημη πρόταση δεν αργεί. Δεν έγιναν ούτε δύο, ούτε τρεις, όπως γράφτηκε. Έγινε μία κι ήταν ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός ούτε που τη συζήτησε, απλώς η πλευρά της Φενέρ αντέτεινε, προφορικά, πως θα μπορούσε να φτάσει ως τα 6,5 εκατ. ευρώ για τον Σέρβο, ο οποίος – φυσικά – ήταν κι ενήμερος για τις συζητήσεις, αλλά και προφανώς είχε κάποιες προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις για το δικό του συμβόλαιο. 

Η επίσημη απάντηση του Ολυμπιακού στην προφορική δημοσιοποίηση πρόθεσης της Φενέρ για βελτιωμένη πρόταση κόβει αυτόματα κάθε δίαυλο επικοινωνίας, αφού οι Τούρκοι θεωρούν εξωπραγματική την απαίτηση των 12 εκατ. ευρώ για τον Μιλιβόγεβιτς! Τρεις (και πλέον) εβδομάδες δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ των δύο συλλόγων (όχι όμως και με την πλευρά του ποδοσφαιριστή). 

Αναθέρμανση με Ενροτό
Ολ’ αυτά, μέχρι την Κυριακή. Προφανώς, η άφιξη στην Αθήνα του Eνροτό κι η συνάντηση που είχε με την διοίκηση του Ολυμπιακού άνοιξε ξανά το κανάλι επικοινωνίας, με τον Βέλγο μάνατζερ πλέον, μεσολαβητή. Στο άνοιγμα λοιπόν που επιχειρήθηκε από την πλευρά του, η απάντηση της Φενέρ ήταν ξεκάθαρη: «Τον παίκτη τον θέλουμε (σ.σ. και θα τον θέλουν ακόμη περισσότερο αφού επίκεινται παραχωρήσεις στη μεσαία γραμμή τους), αλλά η πρόταση μας είναι δεδομένη και δεν αλλάζει». 

Αρέσει πολύ ο Ντουρμάζ
Συνεπώς, από το παραπάνω προκύπτει πως η προσφορά της Φενέρ έχει ταβάνι κι αυτό είναι τα 6,5 εκατ. ευρώ. Το μόνο που μπορεί νa αλλάξει είναι αν κι εφόσον στη συμφωνία συμπεριληφθεί κι ο Τζίμι Ντουρμάζ. Τον Σουηδό εξτρέμ, οι δευτεραθλητές Τουρκίας τον θέλουν γιατί λόγω του νέου κανονισμού στη χρήση ξένων ποδοσφαιριστών στο τουρκικό πρωτάθλημα, επιβάλλεται να έχουν επτά με τουρκικό διαβατήριο (που κατέχει ο Ντουρμάζ) στην 18αδα τους. Και τέτοιες, αξιόπιστες επιλογές, δεν υπάρχουν στο ρόστερ του Βίτορ Περέιρα, οπότε η κίνηση για τον Ντουρμάζ είναι μάλλον επιβεβλημένη και θα γίνει ανεξάρτητα της υπόθεσης Μιλιβόγεβιτς. 

Πάμε για νέα πρόταση
Η πρόθεση πάντως της Φενέρ, από τη στιγμή που επιχειρήθηκε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, είναι να καταθέσει προσφορά και για τους δύο, προσφορά όμως που δύσκολα θα ξεπεράσει τα 7-7,5 εκατ. ευρώ. Δεδομένα συμφέρουσα για τον Ολυμπιακό (Ντουρμάζ και Μιλιβόγεβιτς δεν κόστισαν πάνω από 3,5 – 4 «χαρτιά»), σίγουρα όμως μακριά τουλάχιστον από τις αρχικές απαιτήσεις των «ερυθρόλευκων» για τον Σέρβo. Παζάρι όμως και «ψωμί», δεδομένα, θα υπάρχει μπόλικο ακόμη, κατά πως φαίνεται όμως όχι στα νούμερα που κυκλοφορούν δεξιά κι αριστερά…