Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ανησυχούν για την ψυχική υγεία του Ντρέιμοντ Γκριν – «Δεν είμαι ανισόρροπος», λέει εκείνος



Η ομάδα του NBA, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ανησυχεί για την ψυχική υγεία του Ντρέιμοντ Γκριν και τις συνεχόμενες επιθέσεις σε αντιπάλους του, που οδήγησαν στην επ’ αόριστον τιμωρία του από τη λίγκα.

Ο ίδιος, πάντως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ESPN» ανέφερε πως δεν είναι «ανισόρροπος». «Δεν μπορείς να πετύχεις όσα έχω πετύχει εγώ, δεν μπορείς να πάρεις τέσσερα πρωταθλήματα, αν δεν μπορείς να ισορροπήσεις τα συναισθήματά σου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ο γενικός διευθυντής των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Μάικ Ντάνλιβι Τζούνιορ, είπε ότι ο Ντρέιμοντ Γκριν κατάλαβε και αποδέχτηκε την επ’ αόριστον τιμωρία του και η ομάδα θέλει η ποινή να μετατραπεί σε κάτι «θετικό» για τον βετεράνο φόργουορντ.

Ο Γκριν αποβλήθηκε επ’ αόριστον την Τετάρτη για το χτύπημα στον σέντερ των Φίνιξ Σανς, Γιούσουφ Νούρκιτς, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα το προηγούμενο βράδυ – το τελευταίο σε μια σειρά αντιαθλητικών ενεργειών του Γκριν.

Ο Ντάνλιβι αποκάλυψε ότι η ομάδα και ο Γκριν συνεργάστηκαν με το ΝΒΑ για τον καθορισμό των όρων της τιμωρίας. Η δήλωση της λίγκας ανέφερε ότι ο Γκριν θα πρέπει να εκπληρώσει «ορισμένες προϋποθέσεις πρωταθλήματος και ομάδας πριν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση».

Το «ESPN» ανέφερε ότι ο Ντάνλιβι και ο ατζέντης του Γκριν, Ριτς Πολ, αναμένεται να συναντηθούν με τον Γκριν την Πέμπτη, για να συζητήσουν επιλογές παροχής συμβουλών.

«Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια τιμωρία, που θα λάβει χώρα, αλλά πρόκειται επίσης για να βοηθήσουμε κάποιον», είπε ο Ντάνλιβι. «Συμφώνησαν 100 τοις εκατό. Το ίδιο και ο Ντρέιμοντ».

Το ίδιο ανέφερε και ο προπονητής της ομάδας Στιβ Κερ. Πρώτα ανέφερε πόσο σημαντικός είναι για τους πάντες στον οργανισμό ο Γκριν, αλλά παράλληλα πως όταν «μετατρέπεται» στο άτομο που επιτίθεται σε συμπαίκτες και αντιπάλους, τότε πρέπει να γίνει μια παρέμβαση «και να βοηθηθεί το άτομο που κάνει αυτές τις πράξεις. Αυτός που χτύπησε τον Τζόρνταν Πουλ και τον Νούρκιτς, αυτός που έπιασε κεφαλοκλείδωμα τον Ρούντι Γκομπέρ».

Η Τρίτη σηματοδότησε την τρίτη αποβολή του Γκριν στη φετινή σεζόν. Έγινε, επίσης, πρωτοσέλιδο στις 14 Νοεμβρίου, όταν αποβλήθηκε επειδή σχεδόν έκανε κεφαλοκλείδωμα στον σέντερ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Ρούντι Γκόμπερτ, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Αυτό οδήγησε σε τιμωρία πέντε αγώνων για τον Γκριν, ο οποίος αποβλήθηκε για πρώτη φορά από παιχνίδι αυτής της σεζόν στις 11 Νοεμβρίου, με δύο τεχνικές ποινές εναντίον των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

«Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι, που πολλοί άνθρωποι μπορεί να βλέπουν ως πρόβλημα, αλλά θα προσπαθούμε να το μετατρέψουμε σε κάτι θετικό», είπε ο Ντάνλιβι.

«Ο Γκριν είναι σε ένα σημείο της καριέρας του και της ζωής του, όπου θέλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, και ίσως μερικές φορές χρειάζεται ένα τέτοιο τράνταγμα. Αλλά νομίζω ότι ήταν πολύ θετικό, πολύ ανοιχτό και είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι ότι μπορούμε να φτάσουμε εκεί που πρέπει να πάμε».

Ο Γκριν θα επιτρέπεται να βρίσκεται γύρω από την ομάδα κατά τη διάρκεια της αποβολής του από τη δράση.

Ο Ντάνλιβι είπε ότι η ομάδα είναι «δεσμευμένη» στον Γκριν, ένα 33χρονο είδωλο της ομάδας που έχει ξεκινήσει τον πρώτο χρόνο ενός τετραετούς συμβολαίου.

«Είναι εδώ για πολύ καιρό», είπε ο Ντάνλιβι. «Έχει αναρτήσει ένα σωρό banners και σημαίνει τόσα πολλά για αυτόν τον οργανισμό. Νομίζω ότι πρέπει να μετατρέψουμε αυτή την κατάσταση σε κάτι θετικό. Όπως είπα, το παιχνίδι του ήταν υπέροχο. Απλώς η έλλειψη διαθεσιμότητας ήταν πρόβλημα το οποίο θέλουμε να το βελτιώσουμε».

Σε 15 αγώνες αυτή τη σεζόν, ο Γκριν έχει κατά μέσο όρο 9,7 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ, ενώ διανύει τη 12η σεζόν του με το Γκόλντεν Στέιτ.