Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Μπαρτζώκας: Μου αρέσουν όλα στον Ολυμπιακό



Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της EuroLeague και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την αναμέτρηση μία μέρα πριν το τζάμπολ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (18/1, 21:15, Novasports Prime).

«Δεν έχω μεγάλη γνώση σε τι κατάσταση ακριβώς είμαστε γιατί είχαμε το παιχνίδι της Δευτέρας απέναντι στον Κολοσσό, όπου παίξαμε μόνο για 20 λεπτά συμπαθητικά και μετά είχαμε μία προπόνηση αποκατάστασης στην ουσία με ατομικές και βάρη. Σήμερα θα κάνουμε μία κανονική προπόνηση για να παίξουμε αύριο. Οπότε η ομάδα πιο πολύ τη βλέπεις στα παιχνίδια. Στην Ισπανία στην ουσία πιστεύω ότι κάναμε ένα κακό δεύτερο ημίχρονο με τη Μπασκόνια, αυτό μας στοίχισε. Με την Μπαρτσελόνα στην ουσία ήταν ένα παιχνίδι που πήγε στο σουτ και το χτυπήσαμε έξω. Αλλά η βαθμολογία και οι βαθμοί είναι αδυσώπητοι αυτή τη στιγμή. Πρέπει να παίρνεις βαθμούς γιατί τα παιχνίδια είναι πολύ κρίσιμα και με αυτό το πρίσμα πρέπει να δούμε το παιχνίδι με τη Μακάμπι. Αύριο πρέπει να κερδίσουμε, αγαγνωρίζοντας πως είναι ένας πολύ ισχυρός διεκδικητής, της οκτάδας, σίγουρα και πιθανά και του Final Four, οπότε είναι σημαντικό παιχνίδι για μας, τη δεδομένη χρονική στιγμή και με αυτά τα προβλήματα που έχουμε».

 

 
 Για το τι δεν του αρέσει στον Ολυμπιακό: «Μου αρέσουν όλα στον Ολυμπιακό, είναι ένας φανταστικός σύλλογος, μου αρέσουν οι φίλαθλοι, μου αρέσουν οι παίκτες και οι συνεργάτες μου, μου αρέσουν όλα, είναι φοβερά. Στις ομάδες και στον ανταγωνισμό σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν πάνω και κάτω τα οποία ο μόνος τρόπος να τα ξεπεράσεις είναι να συνεχίσεις να δουλευέις, να πιστεύεις στις ιδέες σου και να συνεχίζεις. Όλοι μαζί είμαστε ευσυνείδητοι, να είμαστε φιλόδοξοι και να θέλουμε να δουλεύουμε συνέχεια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αυτό κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα, έχουμε καλούς παίκτες. Ξέρεις καμία φορά χρειάζεσαι και λίγο την τύχη. Ο Φαλ τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Μονακό, ήταν τραυματίας και στα δύο παιχνίδια που έπαιξε και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ νωρίτερα. Ξέρετε πόσο σημαντικός είναι για μας, για αυτό έχουμε πάρει κι άλλους παίκτες για να αναπληρώσουμε το κενό και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για τη Μακάμπι: «Είναι No1 ομάδα στο επιθετικό ριμπάουντ στην EuroLeague. Όπως ξέρετε με πάρα πολλούς Αμερικανούς παίκτες, οι οποίοι έχουν αθλητική ικανότητα. Ανοίγουν το σκορ, παίζουν καλά, έχουν τον ίδιο προπονητή πλέον για αρκετό χρονικό διάστημα και ξέρουν τον τρόπο που παίζουν. Περνάνε και αυτοί δυσκολίες με βάση το τι συμβαίνει στη χώρα τους και πού προπονούνται και πού παίζουν. Αλλά έχουν πολύ ταλέντο σαν ομάδα, η βαθμολογική τους θέση το δείχνει. Εμείς κερδίσαμε έχοντας ένα πλάνο στο Βελιγράδι και πρέπει να μείνουμε πιστοί σε αυτό το πλάνο και αύριο».