Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

Μεγάλη νίκη της εθνικής χάντμπολ κόντρα στην πΓΔΜ



Η Ελλάδα ξεκίνησε αγχωμένα το παιχνίδι και με συνεχόμενα λάθη στην επίθεση, έδωσε την ευκαιρία στους Σκοπιανούς να ξεφύγουν με 5-1 στο 10'. Από εκείνο το σημείο και μετά, όμως, οι διεθνείς ισορρόπησαν το παιχνίδι και ισοφάρισαν σε 8-8 στο 20', με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την ΠΓΔΜ να προηγείται 13-12, χάρη σε γκολ του Ταλέφσκι στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε το έναυσμα για την μεγάλη νίκη, καθώς ο Τσιλιμπάρης από ένα σημείο και μετά ήταν ανίκητος, ενώ οι Σκοπιανοί ήταν φανερό πως είχαν κουραστεί στα τελευταία λεπτά. Η Ελλάδα το εκμεταλλεύτηκε αυτό και συνεχίσε να πιέζει κυρίως με τον Μυλωνά, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στην επίθεση. Χαρακτηριστικό της φοβερής άμυνας των διεθνών, είναι πως ανάγκασαν τους Σκοπιανούς σε παθητικό με το σκορ στο 25-24, δύο λεπτά πριν το τέλος!

O Λαζάροφ πάλευε μόνος του για τους Σκοπιανούς και λίγο έλειψε να την κάνει τη ζημιά, όταν μείωσε σε 27-26 με μεγάλη δόση τύχης, όμως στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Τζήρας έκανε τεράστιο κλέψιμο και ο Μυλωνάς τελείωσε το παιχνίδι στην αντεπίθεση για το τελικό 28-26.