Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός στο πόλο αντρών: Το πήρε και έφυγε



Για 20η φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στο πόλο Ανδρών κερδίζοντας το μεσημέρι του Σαββάτου (19/1) με 6-4 την Βουλιαγμένη στον τελικό του 20ου Final-4 που διεξήχθη στο Καρπενήσι.  Η ομάδα του Πειραιά κέρδισε τον αγώνα με 2 γκολ του Γούνα στο τελευταίο οχτάλεπτο. Ο νεαρός περιφερειακός που ψηφίστηκε και MVP στον αγώνα έκανε το 5-4 στο 3΄07 στα ίσα και στο 1΄34 σκόραρε με πέναλτι και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι με 2-0 (Καλογερόπουλος, Μπάσιτς) και με 3-1 με γκολ του Τίγκα στον παίκτη παραπάνω. Ο Κώστας Γεννηδουνιάς μειώνει σε 3-2 με εκτέλεση πέναλτι και οι δυο ομάδες πάνε στους πάγκους για την πρώτη διακοπή.Στο 2ο οχτάλεπτο οι άμυνες έσπαγαν... κόκκαλα και δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ. Στο 3ο ο Μανώλης Μυλωνάκης που έφτασε τις 14 συμμετοχές σε τελικό ισοφάρισε σε 3-3! Όλα κρίθηκαν στο 4ο. Ο Γεννηδουνιάς στο 6'34 δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα (4-3) στον Ολυμπιακό αλλά ο Γκιουβέτσης ισοφαρίζει σε 4-4 στο 3'53. Μετά ανέλαβε δράση ο Γούνας ο οποίος με δυο γκολ του έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά είχε πολύ κακό ποσοστό στον παραπάνω (2/11) και 2/2 πέναλτι και η Βουλιαγμένη 2/6. Αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Γενηδουνιάς, 4΄13΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα. Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Τίγκας (1΄18΄΄ πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου), ο Καπετανάκης (2΄35΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και ο Φουντούλης (2΄12΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού). Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε από τον πάγκο του ΝΟΒ ο Αρτίν Ελμισιάν, 4΄30΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, καθώς ο αναπληρωματικός τερματοφύλας, Δημήτρης Κουρούβανης (2΄35΄΄ πριν το τέλος του ματς). Ο Αλέξανδρος Γούνας ήταν πρώτος σκόρερ του Final-4 με 6 γκολ και ήταν και MVP. Πολυτιμότερος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο Γιόζιπ Πάβιτς του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 20 τρόπαια στη διοργάνωση ο προπονητής της Θόδωρος Βλάχος τα 6 και είναι πλέον μαζί με τον Βαγγέλη Πάτερο οι προπονητές με τα περισσότερα στη διοργάνωση. Τα οχτάλεπτα: 3-2, 0-0, 1-0, 3-1.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης, Νικολαϊδης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κάκαρης.

Βουλιαγμένη (Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 1, Σταμέλος, Γουβής, Αφρουδάκης, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης, Κουρουβάνης, Χριστοφορίδης, Δήμου.