Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 -

Guardian: Η Ελλάδα με τη νίκη της απέτισε φόρο τιμής στον Τζορτζ Μπάλντοκ



Ο Δημήτρης Πέλκας δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν ήθελε να παίξει τον αγώνα του Nations League εναντίον της Αγγλίας, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, αλλά αναγκάστηκε να το κάνει για να κερδίσει προς τιμήν του.

Ο Μπάλντοκ, πρώην αμυντικός της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, πέθανε σε ηλικία 31 ετών μετά από πνιγμό στην πισίνα του στην Αθήνα. Είχε φορέσει τη φανέλα της Ελλάδας 12 φορές και η τελευταία του συμμετοχή ήταν στον αγώνα μπαράζ για το Euro 2024 εναντίον της Γεωργίας.

Όπως αναφέρει ο Guardian η Ελλάδα απέτισε φόρο τιμής στον παίκτη, μετά τη νίκη της επί της Αγγλίας, με μια εντυπωσιακή επικράτηση στο Γουέμπλεϊ, με τον Βαγγέλη Παυλίδη να σκοράρει το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις.

Ο Πέλκας, που μπήκε ως αλλαγή, είπε ότι η ομάδα του δεν ήθελε να παίξει, αλλά δεν μπορούσε να αναβάλει τον αγώνα, καθώς δεν υπήρχε χώρος στο ημερολόγιο για να οριστεί νέα ημερομηνία.

«Έτσι είναι, οι κανόνες είναι κανόνες. Η UEFA δεν έχει άλλη ημερομηνία για να γίνει αυτό το παιχνίδι, οπότε παίξαμε σήμερα», είπε. «Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη σε αυτόν. Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στη ζωή, το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο φίλος μας ο Τζορτζ έφυγε από κοντά μας», συμπλήρωσε.

«Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, ήμουν σίγουρος σήμερα ότι θα ήταν μαζί μας από ψηλά και θα πανηγύριζε μαζί μας και θα μας ωθούσε να πάρουμε αυτή τη νίκη. Δεν θέλω να μιλήσω για το ποδόσφαιρο. Χθες ήταν πολύ δύσκολη μέρα για όλους μας, δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε, δεν μπορούσαμε να γελάσουμε, δεν μπορούσαμε να φάμε στο ξενοδοχείο. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη μέρα. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Γι’ αυτούς είναι η πιο δύσκολη περίοδος. Ήταν πραγματικά δύσκολο, ήταν ένας από εμάς, ήταν ένας εξαιρετικός τύπος, είναι σαν να ήταν μαζί μας από πολύ μικρή ηλικία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η UEFA έχει ήδη κληθεί να σχολιάσει το συμβάν.

 

Με έντονο πάθος, ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας μίλησε στα αποδυτήρια της Εθνικής μας πριν από την ιστορική βραδιά στο Γουέμπλεϊ, προτρέποντας τους συμπαίκτες του να αγωνιστούν προς τιμήν του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Λίγο πριν την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο, ο Τάσος Μπακασέτας προέτρεψε τους διεθνείς να δείξουν αφοσίωση και θάρρος, υπογραμμίζοντας τον Τζορτζ ως «παράδειγμα» προς μίμηση.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια ομάδα είμαστε και τι έχουμε πετύχει για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και πρέπει να το δείξουμε από το πρώτο λεπτό. Κατανοούμε τη σημασία αυτού του αγώνα. Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ποιος ήταν ο Τζορτζ και τι παιδί ήταν», δήλωσε αρχικά ο Μπακασέτας και συνέχισε: «Ο Τζορτζ υπήρξε πάντα πρότυπο για την ομάδα μας, καθώς πολλές φορές έδινε τα πάντα. Τοποθετούσε την ομάδα πάνω από όλα και θυσίαζε ακόμα και την υγεία του. Σήμερα, μέσα στο παιχνίδι, θα είναι το παράδειγμά μας. Ας θυσιάσουμε όλοι τον εαυτό μας για να τον τιμήσουμε όπως του αρμόζει. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Πάμε!», ανέφερε χαρακτηριστικά.