Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Γκιγιέρμε: Το «κομπιούτερ» του Ολυμπιακού που… σκότωσε ξανά την Μίλαν



Στο παιχνίδι με την Μίλαν ο Γκιγιέρμε ήταν με διαφορά στο σύνολο της αναμέτρησης ο κορυφαίος του Ολυμπιακού.

 

Και ας καθάρισαν στο τέλος την πρόκριση ο Τοροσίδης με τον Φορτούνη. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που συνέβη αυτό το τελευταίο διάστημα. Και στο 1-1 με την Ξάνθη ήταν εξαιρετικός και με συμμετοχή στην φάση του γκολ.

Ο Γκιγιέρμε στα 27 του χρόνια έφτασε φέτος τα 13 ματς στον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη έχοντας και 1 ασίστ. Και αυτό διότι το σουτ του για το 2-0 στο Ολυμπιακός - Μίλαν χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Ζαπάτα. Μία εξαιρερικά σημαντική φάση στο παιχνίδι του Φαλήρου και σε μία βραδιά επικής πρόκρισης. Σε μία αναμέτρηση όπου ο Γκιγιέρμε ήταν ο απόλυτος... ηγέτης και το... κομπιούτερ στο κέντρο των Πειραιωτών. Στην παρούσα δε φάση ο εν λόγω άσος δείχνει να είναι η κορυφαία αγωνιστικά παρουσία της ομάδας του στο κέντρο. Ο πιο ποιοτικός, φορμαρισμένος, καλύτερος και ουσιαστικός μέσος της ομάδας του αυτήν την στιγμή. Και το πλέον σημαντικό: αν και τον συνόδευε η φήμη του σκληροτράχηλου παίκτη και ότι οργανωτικά είναι το ίδιο αποδοτικός ο Γκιγιέρμε απέδειξε με τις κάθετες και τις μεταβιβάσεις του ότι είναι παίκτης - κλειδί και στο δημιουργικό σκέλος. Ο ίδιος δε τόνισε πως το ματς με την Μίλαν ήταν το πιο σημαντικό της καριέρας του.

Είχε τιμωρήσει και παλιότερα τη Μίλαν

Ο Βραζιλιάνος χαφ του Ολυμπιακού έχει... τιμωρήσει και στο παρελθόν την Μίλαν έχοντας νίκη σε βάρος της σε ματς που είχε ασίστ και με συμπαίκτη στην Ουντινέζε τον Καρνέζη και προπονητή τον Στραματσόνι! Ήταν στις 25 Απριλίου του 2015 όταν ο Γκιγιέρμε παίζοντας σε ρόλο επιτελικού χαφ είχε μοιράσει μία ασίστ στη νίκη της Ουντινέζε με 2-1 επί της Μίλαν. Είχε συμπαίκτη τον Καρνέζη και προπονητή τον Στραματσόνι.

Μάλιστα στο 84' έγινε αλλαγή με τον Κονέ να μπαίνει στην θέση του! Επίσης στις 7 Φλεβάρη του 2016 η Ουντινέζε με τον Γκιγιέρμε να έχει χρόνο συμμετοχής είχε πάρει 1-1 στο Σαν Σίρο. Ο έμπειρος χαφ σε εκείνο το ματς είχε μπει στο 64' στην θέση του Λόντι για να πάρει θέση στον άξονα. Γενικότερα με τις ομάδες του Μιλάνου τα πήγαινε καλά σε επίπεδο αποτελεσμάτων ο άσος του Ολυμπιακού καθώς είχε πάρει καλά σκορ και με Ίντερ. Φέτος ήρθε η σειρά του με τον Ολυμπιακό όπου με δική του μεγάλη συμμετοχή οι Πειραιώτες επικράτησαν με σκορ 3-1 και πήραν μία τεράστια πρόκριση στην συνέχεια του Europa.