Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Εξορμήσεις «αιωνίων» την Καθαρά Δευτέρα



Η 19η αγωνιστική της Α1 ολοκληρώνεται με… εκδρομές των «αιωνίων» στην περιφέρεια και κοινό στόχο να μην πετάξουν αετό, αλλά να αποφύγουν τις δυσάρεστες γι’ αυτούς εκπλήξεις. 

Στις 16:00 (Novasports 2) ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο κατάμεστο Βενετόκλειο τον Κολοσσό. Οι «πράσινοι» μετά τη νίκη-θρίλερ επί της Ούνιξ και πριν τον αγώνα με την Νταρουσάφακα στην Πόλη θέλουν να διατηρήσουν το αήττητό τους στη Ρόδο σε κανονική περίοδο πρωταθλήματος, όπου μετρούν δώδεκα νίκες σε ισάριθμα ματς. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν υπολογίζει στον ανέτοιμο Γκιστ και τον Νίκολς που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Στον αντίποδα, ο Κολοσσός, που μετρά δύο νίκες στα play offs απέναντι στο «τριφύλλι», θέλει να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας του, όπου μετρά επτά νίκες σε εννιά ματς (έχει νικήσει μεταξύ άλλων ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ) και έχει χάσει μόνο από Ρέθυμνο και Ολυμπιακό. 

Στις 17:30 (Novasports 4) ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται από τον Απόλλωνα στην Περιβόλα της Πάτρας, που… συνέρχεται από τη χθεσινή κορύφωση του καρναβαλιού. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν διαθέσιμο μετά από περίπου έναν μήνα τον Πάτρικ Γιανγκ, όχι όμως και τον Βασίλη Σπανούλη, και θέλουν να συνεχίσουν την παράδοση που τους θέλει να μετρούν 18 νίκες και μόνο μία ήττα, το 1997 για τα play offs. Οι γηπεδούχοι είναι προτελευταίοι στον πίνακα μετά τη νίκη της Κύμης και «καίγονται» για νίκες, αν και η στόχευσή τους είναι κυρίως στο ματς με τον Κόροιβο που ακολουθεί στην Αμαλιάδα.