Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Euroleague: Δώρο Χριστουγέννων του Ολυμπιακού στη Μπάμπεργκ



Ένα ματς που είχε στα χέρια του κατάφερε να χάσει ο Ολυμπιακός από τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία (65-67) και να γνωρίσει την 3η του ήττα στην Euroleague μετά από 12 αγωνιστικές.

Η απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν σημαντική, αλλά η ελληνική ομάδα έδειχνε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα για να κάνει το 10-2 και να παραμείνει στην κορυφή της κατάταξης ενόψει της «διαβολοβλομάδας» που ακολουθεί στη διοργάνωση. 

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκε με +8 στ΄ αποδυτήρια (40-32), διατήρησαν τη διαφορά αυτή και στην τρίτη περίοδο, ενώ στο ξεκίνημα της 4ης και τελευταίας την αύξησαν στο +10 (62-52).

Εκεί ένα αδικαιολόγητο «μπλακ άουτ» από την πλευρά των Πειραιωτών έδωσε τη δυνατότητα στους Γερμανούς να κάνουν σερί 15-0 και να περάσουν μπροστά με 67-62, με την Ολυμπιακό να μένει στο απόλυτο μηδέν γι΄ αρκετή ώρα. Παρά το τρίποντο του Στρέλνιεκς (67-65), η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να «επιστρέψει» και να φύγει νικήτρια από την Βαμβέργη.

Αν και πάλι στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα είχε την δυνατότητα να πάρει το ματς ή, έστω να το πάει στην παράταση, ωστόσο, δύο άστοχα σουτ τριών πόντων από τους Σπανούλη και Ρόμπερτς δεν βρήκαν στόχο και η Μπάμπεργκ πανηγύρισε την 4η σερί εντός έδρας νίκη της επί του Ολυμπιακού σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ράιτ που πέτυχε 20 πόντους, ενώ ο Νίκος Ζήσης έμεινε στους 6. Από τους «ερυθρόλευκους» που στο τελευταίο 10λεπτο έβαλαν μόνο 7 πόντους και δέχτηκαν 17, ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο κορυφαίος τους σκόρερ με 12 πόντους.

Να επισημανθεί ότι η χθεσινή ήταν η 2η σερί ήττα του Ολυμπιακού μετά από αυτή που γνώρισε την περασμένη Κυριακή από την ΑΕΚ στο πλαίσιο της Α1 μπάσκετ.