Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

ασυλου



Μέρκελ: Εντός 48 ωρών θα εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου

Εντός 48 ωρών θα εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου των προσφύγων, οι οποίοι θα φιλοξενούνται στα κλειστά κέντρα που σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση, δηλώνει η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Θα επιδιώξουμε συμφωνία για το προσφυγικό και με άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας



Διοικητικό Εφετείο: "Όχι" στην αναστολή του ασύλου του δεύτερου Τούρκου

"Όχι"στην αναστολή του ασύλου που χορηγήθηκε στον δεύτερο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς  είπε το Διοικητικό Εφετείο.



Δείτε το σκεπτικό πίσω από την απόφαση για παροχή ασύλου στον δεύτερο Τούρκο

Ζήτημα ωρών είναι να τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση απελευθέρωσης του δεύτερου κατά σειρά Τούρκου στρατιωτικού μετά το ναι της επιτροπής στο αίτημα για χορήγηση ασύλου που είχε υποβάλει.



Μάχη μεταξύ Τουρκίας-Νορβηγίας για την παροχή ασύλου στους 4 αξιωματικούς του ΝΑΤΟ

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήτευσε τον Νορβηγό πρέσβη στην Άγκυρα, έπειτα από την χορήγηση από την νορβηγική κυβέρνηση καταφυγίου στην χώρα σε τέσσερις Τούρκους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι κατηγορούνται από την Τουρκία ότι εμπλέκονται στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.



Τσίπρας: Πρέπει να ενισχύσουμε τα σύνορα και τη διαδικασία του ασύλου (βίντεο)

Για μια παγκόσμια πρόκληση που κανένα κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνο του, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή του ομιλία στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για την διαχείριση προσφυγικών-μεταναστευτικών μετακινήσεων μεγάλης κλίμακας, τονίζοντας πως «αν ως διεθνής κοινότητα αποτύχουμε να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, οι κοινωνικές αλλά και πολιτικ



Τη Δευτέρα η εξέταση ασύλου των Τούρκων στρατιωτικών

Όσον αφορά στους οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες που αιτήθηκαν άσυλο, η διαδικασίαΤ για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα μεταβούν μεταφραστές.