Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ασυλο



Ρεκόρ επταετίας στις αιτήσεις ασύλου που κατατέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2023

Περισσότερες από ένα εκατομμύριο αιτήσεις ασύλου, προερχόμενες κυρίως από Σύρους και Αφγανούς, κατατέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2023, αριθμός ρεκόρ της τελευταίας επταετίας, σύμφωνα με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο (EUAA).



Υπέρ του δικαιώματος στο άσυλο τάχθηκε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παρίσι

Υπέρ του δικαιώματος στο άσυλο τάχθηκε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παρίσι, με αφορμή την 75η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Δικαστήριο EE: «Όχι» στην τιμωρία αιτούντων άσυλο με στέρηση τροφής, στέγης ή ρουχισμού

Οι αιτούντες άσυλο δεν μπορούν να τιμωρούνται με στέρηση τροφής, στέγης ή ρουχισμού επειδή παραβίασαν τους κανόνες του κέντρου υποδοχής στο οποίο διαμένουν, αποφάσισε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα, αφού εξέτασε την υπόθεση ενός ανήλικου Αφγανού που έχει ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο.



Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την παροχή ασύλου

Στο βήμα της βουλής, βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την παροχή ασύλου.



Χρυσοχοΐδης: Άσυλο μόνο σε όσους πληρούν τα κριτήρια

Για μια «πολύ σημαντική τομή στο νομοθετικό πλαίσιο για τη διεθνή προστασία, καθώς συστηματοποιείται, ενοποιείται και αναπροσαρμόζεται σε ένα ενιαίο νομοθέτημα το σύνολο των διατάξεων», έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άσυλο, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.



Μυτιλήνη: Πεντακόσιοι εβδομήντα αιτούνες άσυλο αναχωρούν σήμερα από τη Μόρια για Πειραιά

Άλλοι 570 αιτούντες άσυλο που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες αναχωρούν σήμερα το απόγευμα από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά. Προορισμός τους δομή στο Βαγιοχώρι κοντά στη λίμνη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας.