Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

αρχαιοκαπηλος



Αστυνομικός σε σπείρα αρχαιοκαπήλων στη Θεσσαλία

Πλήθος πολύτιμα αρχαία αντικείμενα που είχαν έρθει στο φως από λαθρανασκαφές σε αγροτικές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Πιερίας, αλλά ακόμα και μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους, βρέθηκαν στα χέρια των μελών σπείρας αρχαιοκαπήλων που δρούσαν από τις αρχές του 2018 και στην οποία συμμετείχε και ένας αστυνομικός!



Ο αρχαιοκάπηλος της Κοζάνης μπήκε φυλακή! (εικόνες από τα ευρήματά του)

Δικάστηκε την Τρίτη η έφεση του αρχαιολόγου της Κοζάνης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση αρχαιοτήτων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση στις περιοχές της Κοζάνης, τη Φλώρινας και της Ημαθίας.



Μοναστηράκι: χειροπέδες σε αρχαιοκάπηλο

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί, τις πρωινές ώρες της Τρίτης (30/10), σε έναν 51χρονο στο κέντρο της Αθήνας.

Για παράνομη κατοχή αρχαίου κινητού μνημείου, κατηγορείται ο 51χρονος που συνελήφθη στο Μοναστηράκι, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.



Αρχαία μεγάλης αξίας βρέθηκαν στην κατοχή άνδρα στο Λουτράκι

Πολύ μεγάλης αρχαιολογικής αξίας ήταν τα αντικείμενα που κατείχε 46χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.



Συνελήφθη 44χρονος αρχαιοκάπηλος στη Λάρισα

Συνελήφθη,το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 44χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων. 



Ηράκλειο Κρήτης: Συνελήφθη 51χρονος Αλβανός αρχαιοκάπηλος και χασισοκαλλιεργητής

Σε δυο πόλους της παρανομίας κινούνταν ένας 51χρονος Αλβανός, όπως αποδείχθηκε από την έφοδο που έκαναν οι αστυνομικοί στο χωράφι που χρησιμοποιούσε σε περιοχή του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων όπου βρέθηκε μια μεγάλη χασισοφυτεία, αλλά και στο σπίτι του και σε μια αποθήκη που διατηρεί όπου κατασχέθηκαν αρχαιότητες!