Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

αρχαία ελληνικά



Τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται σε 30 ευρωπαϊκές χώρες

Υπάρχει ένα σχολείο στην «καρδιά» της Αθήνας που διδάσκει την ελληνική γλώσσα, αλλά και αρχαία ελληνικά σε ξένους που ζούνε στην Ελλάδα.

Το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1972 και στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κτίριο στο κέντρο δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.



Βέλγιο: Μαθητές διαδήλωσαν κατά της κατάργησης διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών

Υπέρ της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στα σχολεία διαδήλωσαν μαθητές στο Βέλγιο.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 1.000 μαθητές και 100 καθηγητές διαδήλωσαν στη Γάνδη υπέρ της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών.



Αυτά είναι τα θέματα Αρχαίων και Μαθηματικών Προσανατολισμού (κατεύθυνσης) των Πανελληνίων 2017

Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει τις ομάδες προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάστηκαν σήμερα στα Μαθηματικά, ενώ οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει την ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

 



Ερευνα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ που συνδέει την Ποντιακή διάλεκτο με τα αρχαία Ελληνικά

Συναρπαστική έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ συνδέει την Ποντιακή διάλεκτο, που κινδυνεύει να εκλείψει, με τα αρχαία Ελληνικά.


Η γέφυρα της Φρανκφούρτης… μιλάει αρχαία ελληνικά

Περνώντας από μια σιδερένια πεζογέφυρα στο κέντρο της Φρανκφούρτης, δεν μπορεί παρά να εκπλαγεί κανείς διαβάζοντας μια επιγραφή σε αρχαία ελληνικά να δεσπόζει στην κορυφή της γέφυρας.

Σε μια πόλη που είναι οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, μια τέτοια επιγραφή μας γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά και θλίψη καθώς δεν το συναντάμε και εύκολα στη χώρα μας.



Τα Αρχαία Ελληνικά είναι γλώσσα επιλογής στο... Facebook!

Τα Αρχαία Ελληνικά αποτελούν πλέον μια από τις γλώσσες επιλογής των χρηστών του... Facebook.

Αν και δεν είναι ευρέως διαδεδομένο, σίγουρα πρόκειται για μια ευχάριστη προσθήκη.

Ετσι, όσοι ενεργοποιήσουν την συγκεκριμένη επιλογή θα μπορούν να διαβάζουν τα μηνύματά τους  ως «Αγγέλματα», ενώ η επιλογή «Τι σκέφτεστε» μεταφράζεται ως τι «Τί δοκείς».