Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Αρειος Πάγος



Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο η κατάργηση των τριών δώρων στις επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) καλείται να επιλύσει το θέμα της συνταγματικότητας ή μη της κατάργηση των τριών δώρων -επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας) στις επικουρικές μόνο συντάξεις του ιδιωτικού τομέα που έγιναν για το 11μηνο από 11.6.2015 έως 11.5.2016 με το «νόμο Κατρούγκαλου».



Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εποπτεύει τις έρευνες για τον θανάσιμο πυροβολισμό αρκούδων στη Β.Ελλάδα

Μετά το πρόσφατο, τραγικό περιστατικό με την θανάτωση αρκούδων στη Β.Ελλάδα, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, εποπτεύει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της εν λόγω δολοφονίας.



Άρειος Πάγος: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η αναφορά των αστυνομικών για τα επεισόδια στο Κουκάκι

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, την αναφορά που κατέθεσε χθες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ζητώντας την μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα των διώξεων σε βάρος των 20 συλληφθέντων στην πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.



Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με αντικείμενο τη διατύπωση γνώμης για τη πλήρωση της θέσης προέδρου του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, στην ψηφοφορία, ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, η Πηνελόπη Ζωντανού και η Αγγελική Αλειφεροπούλου είναι οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί που προκρίνονται για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου.



Απίστευτο: Κοριτσάκι τραυματίστηκε από καρφί ενώ έτρωγε πιτάκι - Η απόφαση του Αρείου Πάγου

Στον Άρειο Πάγο έφθασαν οι γονείς ενός κοριτσιού που τραυματίστηκε από καρφί το οποίο καρφώθηκε στα ούλα του ενώ έτρωγε ένα πιτάκι!

Για την υπόθεση καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οι δύο υπεύθυνοι της εταιρείας η οποία παρασκεύασε τη συσκευασία με τα 12 συνολικά πιτάκια, σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.



Δύο γυναίκες στον Άρειο Πάγο

Γυναικεία υπόθεση πλέον η ηγεσία του Αρείου Πάγου καθώς για πρώτη φορά τόσο στη θέση της προέδρου όσο και συν θέση της εισαγγελέως ορίστηκαν δύο γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα η Ειρήνη Καλού είναι η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου ενώ η Δήμητρα Κοκοτίνη η νέα εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.