Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

ανακεφαλαιοποίηση



Δραγασάκης: "Οι Τράπεζες μπορεί να χρειαστούν και νέα ανακεφαλαιοποίηση"

«Eίμαστε η χώρα με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια. Δεν υπάρχει κάποιο manual βάσει του οποίου μπορούμε να προχωρήσουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας γιατί από μια κίνηση λάθος μπορεί να χρειαστεί οι τράπεζες να απαιτήσουν νέα κεφάλαια και αυτά τα νέα κεφαλαία να κληθούν πάλι να τα βάλουν οι έλληνες φορολογούμενοι.



Φωτιά στις τράπεζες: Το ΔΝΤ προειδοποιεί για νέα ανακεφαλαιοποίηση

Μια «βόμβα» για τις ελληνικές τράπεζες, κρύβει η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Το Ταμείο επαναλαμβάνει αυτό που είχε πει και πριν από έξι μήνες. Οτι δηλαδή αν δεν μειωθούν τα κόκκινα δάνεια τότε ίσως να χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση.



Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση για την ανακεφαλαιοποίηση

Με το κυρίαρχο ερώτημα, της πολιτικής- και όχι μόνο- ευθύνης για την ανάγκη της τρίτης κατά σειρά ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος, συνεχίστηκαν οι εργασίες στην Ολομέλεια της Βουλής.



Στη Βουλή απόψε το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Σε θέση μάχης θα βρεθούν εκ νέου απόψε στη Βουλή κυβέρνηση και αξιωματική, αντιπολίτευση, αυτή τη φορά για το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Στην Ολομέλεια έχει προγραμματιστεί η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης, που υπογράφεται από τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ,Κυριάκο Μητσοτάκη και ακόμη 73 βουλευτές του κόμματος.



Συγκροτείται διυπουργική ομάδα για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων

Τη δημιουργία σχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων ενέκρινε το ΚΥΣΚΟΙΠ που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησηςΓιάννη Δραγασάκη. 



Αποδεσμεύονται 2,71 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας

Την αποδέσμευση 2,71 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ) αποφάσισε πριν από λίγο το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.