Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Αλ Σίσι



Αίγυπτος: Ορκίστηκε ο πρόεδρο Αλ Σίσι για την τρίτη του θητεία

Ενώπιον του Κοινοβουλίου ορκίστηκε σήμερα Τρίτη (2/4) ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι για την τρίτη θητεία στην ηγεσία της πιο πολυπληθούς αραβικής χώρας.



Τηλεφωνική επικοινωνία Κ.Μητσοτάκη-Αλ Σίσι

O Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο τη Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, τον οποίο συνεχάρη για την επανεκλογή του.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.



Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τη μυστική διπλωματία κρατώντας τους Έλληνες στο σκοτάδι

48 ώρες έχουν περάσει από την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας και Αιγύπτου για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στα δύο κράτη και η κυβέρνηση εξακολουθεί να τηρεί "σιγή ιχθύος" γύρω από την ομιχλώδη συνάντηση Δένδια και Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών.



Οι τουρκικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο παραβιάζουν την αιγυπτιακή ΑΟΖ

Η Αίγυπτος ανέφερε το Σάββατο πως τμήμα των σεισμικών ερευνών που σχεδιάζει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο παραβιάζει ενδεχομένως ύδατα όπου το Κάιρο διεκδικεί αποκλειστικά δικαιώματα.



Συνομιλίες Μέρκελς-Αλ Σίσι

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι, θα επισκεφτεί αύριο τη Γερμανία, όπου και θα έχει συνομιλίες με την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, για την παράνομη μετανάστευση, αλλά και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.



Επέκριναν τον Αιγύπτιο πρόεδρο και κατέληξαν στη φυλακή

Συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν επτά άνθρωποι στην Αίγυπτο, ανάμεσά τους κι ένας πρώην διπλωμάτης, ο οποίος είχε προτείνει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τον τρόπο που κυβερνά την Αίγυπτο ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.