Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Άγιος Νικόλαος



Ναύπλιο- Άγ. Νικόλαος ο κρασόκτιστος: Τον έχτισε ένας καπετάνιος που σώθηκε από θαλασσοταραχή

Ο Άγιος Νικόλαος ο κρασόκτιστος είναι ένα ξωκλήσι που βρίσκεται στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο, χτισμένο μέσα στην άγρια ομορφιά των βράχων.



Ιστορική συγκυρία η υποδοχή των Ελλήνων Ευζώνων από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε χθες τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δηµοκρατίας για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Εθνικό Ιερό Προσκύνηµα στο Σημείο Μηδέν, ο οποίος πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί. Ακολούθησε σρχιερατική Δοξολογία.



Αφιέρωμα στον Άγιο Νικόλαο σήμερα στην pemptousia.tv

 
Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα 6 Δεκεμβρίου, με την εκκλησία να τιμά τη μνήμη του Αγίου Νικολάου και στο πρόγραμμα της pemptousia.tv μπορείτε να παρακολουθήσετε πολλά βίντεο αφιερωμένα στη χάρη του Αγίου της ναυτοσύνης.


Πανηγυρικός Εσπερινός στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος

Μέσα σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων Της Λυκίας Του Θαυματουργού, στην ομώνυμη Ιερά Μονή στο Πόρτο Λάγος, η οποία αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.



Το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά σε εικόνες από drone

Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε μια εβδομάδα από την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης από τον Πειραιά στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους και οι εικόνες από την ταπεινότητα και το δέος που κατέκλυσε τους Έλληνες κατά την προσκύνησή της θα παραμείνουν για μήνες χαραγμένες σ



Τίμια Ζώνη: Επιστρέφει στο Άγιο Όρος μετά το λαϊκό προσκύνημα στον Πειραιά (ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ)

Από το Άγιο Όρος και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στον Άγιο Νικόλαο, Πειραιά.