Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

αγιοκαταταξη



Πατριάρχης Ιερεμίας Α’ & Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης: Ποιοι είναι οι δύο νέοι Άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε η αναγραφή στον Κώδικα του Οικουμενικού Πατριαρχείου των δύο νέων Αγίων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πρόκειται για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιερεμία Α’ και τον Μοναχό Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη.



Οικουμενικό Πατριαρχείο: Αγιοκατάταξη Γέροντος Γερασίμου Μικραγιαννανίτη, του Αθωνίτη υμνωδού

Την απόφαση να εγγράψει στο αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας τον Γέροντα Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη, έλαβε σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ποιος είναι ο νέος Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας



Δύο χρόνια από την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Καλλίνικου στην Έδεσσα

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από τις 15 Οκτωβρίου του 2020, όταν σε κλίμα χαράς και κατάνυξης και με τη συμμετοχή πλειάδος αγίων Αρχιερέων πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.

Της Δέσποινας Σωτηρίου



Στην Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου προχώρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Στην αναγραφή του Οσίου Βησσαριώνα του Αγαθωνίτου προέβη σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Την είδηση έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα για την αναγγελία της είδησης την οποία ο λαός της Φθιώτιδας περίμενε εδώ και καιρό.



Στην Αγιοκατάταξη του Γέροντα Ευμενίου Σαριδάκη προέβη το Οικουμενικό Πατριαρχείο – Τι αναφέρει η ανακοίνωση

 

Στην εγγραφή του Γέροντος Ευμενίου Σαριδάκη στις Αγιολογικές Δέλτους της Ορθοδόξου Εκκλησίας προχώρησε σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

  • Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

 



Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για την Αγιοκατάταξη του Αγίου Καλλινίκου: «Χθες ελάλησε ο ουρανός»

Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: «Στο χθεσινό άκουσμα της Αγιοκατάταξης αμέσως μου ήρθε στο νου η φράση του Αγίου ¨Ελάλησε ο ουρανός»»